Michal Petrák
28. září 2011 • 19:55

VIDEO: Pod Obloukem míru skáče celá Plzeň! Fanoušci obsadili Milán

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bude velká síla. Už od rána před zápasem AC Milán–Viktoria Plzeň se severoitalské město plní postavami v červenomodrých dresech. Potkáte je kolem hradu rodiny Sforzů, v ulicích, dokonce i na střeše milánského Dómu. Není divu – na první venkovní utkání Viktorky v Lize mistrů má dorazit asi čtyři tisíce jejích fanoušků.



Přes den byste je kromě oblečení nerozeznali od turistů. Fotí se se šálami před místními pamětihodnostmi, posedávají v parcích a kavárnách... Zato když se blíží pátá hodina, začne prostor kolem Arco della Pace, Oblouku míru, houstnout.

Plzeňští fanoušci obsadili Milán. Od rána zpívali chorály Viktorie. Plzeňští fanoušci obsadili Milán. Od rána zpívali chorály Viktorie.Foto Pavel Mazáč SPORT
Na pátou si totiž plzeňští fans naplánovali sraz před společným pochodem na San Siro. „Děláme to tak vždycky. V Trondheimu, Jerevanu, loni v Istanbulu... Chceme tím ukázat jednotu a sílu,“ přesvědčuje chlapík, který huláká do megafonu chorály.

A tak se pod monumentálním obloukem rozléhá skandování, že skáče celá Plzeň, ale i evergreen tamního rodáka Karla Gotta. „C’est la vie, c’est la vie – tím to všechno končívá...“ zpívají chlapi oblečení do červené a modré a na jejich hlasovém projevu je znát, že během horkého dne rozhodně nepodceňovali pitný režim.

Plzeňští fanoušci obsadili Milán. Od rána zpívali chorály Viktorie.
Video se připravuje ...

„Z Plzně vyjelo kolem dvaceti autobusů, první včera v devět večer,“ popisuje cestu fanoušků Viktorie chlapík s megafonem. „Takže jsme tu většinou od rána, prohlíželi jsme si město.“

Plzeňští fanoušci obsadili Milán. Od rána zpívali chorály Viktorie.Foto Pavel Mazáč SPORT
První dvě skupinky, které dorazí k Arco della Pace, obsazují dvě kavárny na stranách ulice, po níž čas od času projede starobylá žlutá tramvaj. „Druhá strana odpovídá: ČERVENÁ!“ „MODRÁ!“ ozve se z protilehlé zahrádky.

Občas se rozsvítí červená světlice, z některých pokřiků je znát, že Západočeši nelenili a pochytili i hlášky fans Interu: „Rossoneri – pazzo di merdo!“ zazní čas od času zlá, hanlivá slůvka. Použijte prosím internetový překladač, je-li libo.

Plzeňští fanoušci obsadili Milán. Od rána zpívali chorály Viktorie.
Video se připravuje ...

Majitelé místních obchůdků a kanceláří přihlížejí v klidu, spíš se zájmem vykukují ze dveří a sledují, co se to v klidné části města u parku děje. Zřejmě mezi nimi žádný skalní červenočerný tifoso není.

Plzeňští fanoušci obsadili Milán. Od rána zpívali chorály Viktorie.Foto Pavel Mazáč SPORT
Kolem čtvrt na šest se pod Arco della Pace shromažďuje asi tisícovka Plzeňských a o chvíli později vyrážejí pochodem na San Siro.

Všichni však nedorazili. Když italská policie na dálnici provedla kontrolu tří autobusů, proti stovce fanoušků zahájila kroky, které jim mají zamezit v přístupu na mezinárodní zápasy. Dva dokonce v ulicích Milána policisté zatkli, protože u sebe měli nože.

Smůla nebo hloupost? I bez zadržených hříšníků však bude mít Plzeň na San Siru takovou podporu, jakou snad české týmy v evropských pohárech nepamatují...

Plzeňští fanoušci obsadili Milán. Od rána zpívali chorály Viktorie.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud