15. března 2012 • 11:18

Čech: Do kabiny nám přišel pogratulovat i Abramovič. Měl radost

Autor: petr-cech.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Síly docházely, ale fotbalisté Chelsea to nevzdali. I přes psychickou ránu v podobě gólu Neapole, který sebral „blues“ postupový výsledek, se dokázali zvednout a v prodloužení vstřelit čtvrtý rozhodující gól. „Bylo vidět, že jsme to odjezdili po zadku,“ těší českého brankáře Petra Čech. V rozhovoru pro svůj web petr-cech.cz prozradil, že hráčům osobně pogratuloval k postupu i majitel klubu Roman Abramovič.



Co pro vás postup znamená?
Za těch osm let, co jsem tady, už jsme nějaké takové zápasy odehráli, ale když člověk postoupí po prohře 1:3 v prvním zápase, navíc po takovém průběhu a s výborným soupeřem, je to nádhera. Přesně pro takové zápasy se fotbal hraje. Lidi si to museli užívat.

Jak vám bylo, když jste ztratili „postupové“ vedení 2:0?
To je fotbal. Soupeř dokázal na naši branku zareagovat. Když střílel Inler, vůbec jsem balon neviděl. Navíc to krásně trefil. S tím se nic dělat nedalo. Ale pořád do konce zbývalo dost času a tomu týmu jsem prostě věřil a byl jsem přesvědčen, že aspoň jeden gól ještě dáme.

Bylo prodloužení hodně náročné, když musel odstoupit dirigent obrany Terry? Co se mu stalo?
Nebyl zraněný, jen toho měl plné zuby. Kvůli zranění nějakou dobu nehrál a těžko může hned naplno odjezdit 120 minut. Bylo výborné, že dokázal vydržet tak dlouho. Ale naštěstí máme v obraně víc variant a dalo se to vyřešit. Bosingwa šel napravo a Ivanovič se posunul do středu.

Síly zřejmě docházely postupně všem…
To musel každý vidět. Hráli jsme na hranici našich možností a byli jsme odměněni čtvrtým gólem. Pak už to bylo jen o tom, jestli výsledek udržíme. Každý hráč dal do toho maximum a bylo vidět, že to všichni odjezdili po zadku.

Chelsea může děkovat i vám za několik skvělých zákroků. Který byl nejtěžší?
Asi hned ten v úvodu zápas po střele Hamšíka. Míč byl tečovaný do protipohybu a měl jsem co dělat, abych tam stihl vrátit nohu. Měli jsme navíc štěstí, že jsem balon vykopl mimo dosah ostatních. A ve druhé půli to byl zákrok při střele Zunigy za stavu 2:1. Kdyby dali druhý gól, asi bylo hotovo. Jsem rád, že jsem svojí troškou přispěl do toho ideálního večera.

Panovala po zápase velká euforie?
Užívali jsme si to. I v kabině byla nálada adekvátní tomu, co jsme dokázali na hřišti. Pogratulovat nám přišel i Roman Abramovič. Měl samozřejmě taky velkou radost.

Uvědomil jste si, že jste v Lize mistrů udrželi ve hře anglický fotbal?
Hned po utkání jsem to říkal novinářům. Ve čtvrtfinále má zástupce Španělsko, Itálie i Německo, a kdybychom vypadli, mohlo se stát, že by Anglie za dva roky přišla o jedno místo v Lize mistrů. Teď postupují z Premier League tři týmy přímo a jeden do předkola a pak by šly jen tři, protože by Italové Anglii přeskočili.

Už zítra se losuje čtvrtfinále Ligy mistrů. Jakého soupeře si přejete?
Nemám vyloženě nějaké přání. Všechny týmy by se určitě rády vyhnuly Barceloně a Realu, na papíře zase vypadají nejlíp APOEL, Marseille nebo Benfica. Ale nedá se vybírat. Musíme to odehrát s každým.

Didier Drogba oslavuje postup do čtvrtfinále Ligy mistrů s Petrem Čechem.
Didier Drogba oslavuje postup do čtvrtfinále Ligy mistrů s Petrem Čechem.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud