4. dubna 2012 • 16:01

Chelsea hraje o semifinále. Jestli postoupí, Čech půjde na Messiho

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE, 20:45 | Pevnost jménem Stamford Bridge. V Lize mistrů Chelsea letos doma válí, je stoprocentní. Bilance Petra Čecha a spol. vzbuzuje respekt: 4 výhry, tři a půl gólu na zápas! Naposledy tu „blues“ usmažili v osmifinále rozjetou Neapol 4:1. Pokud tvrz odolá i dnes večer, Chelsea získá lístky na semifinále. Tam by se střetla s Barcelonou!



Na postup mezi poslední kvarteto útočí poosmé za posledních 13 let, pětkrát byla úspěšná. Karty má nyní rozehrané na zářez číslo šest.

„Víte však, jaký dokáže být fotbal,“ tlumí euforii trenér Chelsea Roberto Di Matteo. Má k tomu důvod. Úvodní duel v Lisabonu jeho týmu vyšel spíš jen výsledkově, Benfi ka se ještě teď diví, jak mohla padnout 0:1. Šancí měla dost.

Do boje půjdou domácí pravděpodobně s obrozeným útočníkem Fernando Torresem. Didier Drogba si poranil prst u nohy na pátečním tréninku, v sobotu jej proti Aston Ville (4:2) parádně zastoupil právě Torres. Dva góly dal, u třetího asistoval.

iSport Expert | Vychytá dnes Petr Čech v Lize mistrů proti Benfice čisté konto?

Znovuzrozený Španěl chytá bývalou formu, víkendové trefy byly prvními v Premier League od loňského září. Několikaměsíční půst však ukončil už před 16 dny v FA Cupu proti Leicesteru (5:2), od té doby letí vzhůru.

„Po útočnících se chtějí góly. Ale i když je Fernando nedával, hrál výborně, připravoval šance. Jako před týdnem v Lisabonu,“ vzpomněl kouč Chelsea Roberto Di Matteo nádhernou individuální akci Torrese, po níž vstřelil vítězný gól Salamon Kalou. „Fotbal ho baví, znovu získal své sebevědomí,“ raduje se Di Matteo, po nímž Chelsea vyhrála šest z osmi duelů.

„Blues“ reálně hrozí, že si na podzim po letech nezahrají Ligu mistrů, v anglické lize ztrácejí na čtvrtý Arsenal pět bodů. O to důležitější je pro ně letošní ročník Champions League, vítěz má účast automatickou.

ONLINE REPORTÁŽ, 20:45

„Jenže k tomu je pořádně těžká cesta. Musíme si uvědomit, že je potřeba nejdřív vyřadit Benfi cu, pokud se nám to podaří, budeme čelit Barceloně nebo AC Milán. Teprve pak by přišlo finále. Tahle karta je risknutí, musíme zabojovat v Premier League,“ myslí si záložník Frank Lampard.

Chelsea - Benfica Lisabon
Dnes 20.45 (PP ČT4, online isport.cz), první zápas 1:0
TIP SPORTU NA POSTUP 70% - 30%

PŘEDPOKLÁDANÉ SESTAVY
CHELSEA:
Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Cole - Essien, Lampard - Ramires, Mata, Kalou - Torres.
BENFICA: Moraes - Maxi Pereira, Luisao, Garcia, Emerson - Witsel, Matič, Gaitan, Cesar - Aimar, Cardozo.


Real Madrid - APOEL Nikósie
Dnes 20.45 (PP Nova Sport), první zápas 3:0
TIP SPORTU NA POSTUP 99 % - 1%

PŘEDPOKLÁDANÉ SESTAVY
REAL: Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Nuri Sahin, Khedira, Özil - Ronaldo, Benzema, Higuain.
APOEL:
Chiotis - Pursaitides, Boaventura, Paulo Jorge, Alexandru - Pinto, Nuno Morais, Charalambides, Almeida - Manduca, Sousa.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud