4. dubna 2012 • 22:40

Čechova chyba postup nezhatila, Chelsea vyzve Barcelonu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČTVRTFINÁLE LIGY MISTRŮ | Fotbalisté Chelsea i nadále mohou snít o výhře v Lize mistrů. Ve čtvrtfinálové odvetě s Benfikou zúročili úvodní výhru 1:0 a po vítězství 2:1 postupují do semifinále. V tom narazí na Barcelonu. Ve druhém zápase rozstřílel Real Madrid APOEL 5:2, v boji o finále se střetne s Bayernem Mnichov.



Londýnský celek ztrácí v anglické lize sedm kol před koncem na čtvrtý Tottenham stále pět bodů, takže výhra v Lize mistrů je možná jedinou šancí, jak si elitní soutěž zahrát i v příští sezoně.

Blues nasměroval do semifinále ve 21. minutě proměněnou penaltou po faulu na Colea Frank Lampard. Hosté navíc od 40. minuty hráli po druhé žluté pro Maxiho Pereiru o deseti.

V závěru si ale Chelsea snadný postup zkomplikovala. Petr Čech pět minut před koncem nechal těsně před sebou hlavičkovat osamoceného Javiho Garcíu a soupeř ucítil šanci.

Javi Garcia hlavičkuje před Petrem Čechem a dává gól v závěru čtvrtfinále Ligy mistrů
Javi Garcia hlavičkuje před Petrem Čechem a dává gól v závěru čtvrtfinále Ligy mistrů

Oslabená Benfika vrhla všechny síly do útoku, ale postupový gól už nedala, naopak Raul Meireles z brejku parádní ranou do šibenice pojistil výhru a účast Chelsea v semifinále Ligy mistrů.

Real si v pohodě zastřílel

Real si naopak s Nikósií mohl užít pohodový zápas. V poločase vedl už o dvě branky. O jeden gól se postaral i Kaká, který zaznamenal už 27. trefu v Lize mistrů, čímž vyrovnal brazilský rekord svého hvězdného předchůdce Rivalda.

Kaká slaví gól do sítě APOELuFoto Reuters

Nikósie byla za sympatický výkon odměněna dvěma góly po přestávce, ale k senzaci bylo daleko.

Domácí nakonec hostujícího brankáře Parda, který zastoupil hrdinu čtvrtfinálového souboje s Lyonem Chiotise, překonali pětkrát.

Podruhé v utkání se prosadil Cristiano Ronaldo, který letos v LM nastřádal už osm branek a ve všech soutěžích nastřílel 49 gólů.

Real v tomto ročníku soutěže vyhrál devátý z deseti zápasů a kouč José Mourinho uspěl i ve svém šestém čtvrtfinálovém souboji.

Odvetná čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Chelsea - Benfica Lisabon 2:1 (1:0)
Branky: 21. Lampard z pen., 90.+2 Meireles - 85. Javi García. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). ČK: 40. Maxi Pereira (Benfica). Diváci: 40.000. První zápas 1:0. Postupuje Chelsea.

Real Madrid - APOEL Nikósie 5:2 (2:0)
Branky: 26. a 75. Cristiano Ronaldo, 37. Kaká, 80. Callejón, 84. Di María - 67. Manduca, 82. Solari z pen. Rozhodčí: Rochi (It.). Diváci: 50.000. První zápas 3:0. Postupuje Real Madrid.

Semifinálové dvojice: Chelsea - Barcelona, Bayern - Real.

iSport Expert | Vychytá dnes Petr Čech v Lize mistrů proti Benfice čisté konto?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud