Karel Häring
18. dubna 2012 • 07:21

VIDEO: Övrebö, Iniesta… Chelsea nezapomněla a chce se pomstít

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA – Pocit křivdy je v nich stále někde ukrytý. Na vyřazení od Barcelony v semifinále Ligy mistrů 2008/2009 Chelsea ještě nezapomněla. Ve středu dostane šanci na odplatu, oba týmy se na Stamford Bridge střetnou v úvodním duelu o postup do finále.



Andrés Luján, dědeček Andrése Iniesty, má vyzdobený bar fotografiemi a články věnovaných jeho vnukovi. Na jedné z největších fotek běží záložník v gólové extázi a nad ním je titulek „A Roma!“. Do Říma!

Jeho úžasná trefa v 93. minutě v semifinále Ligy mistrů v ročníku 2008/2009 poslala Barcelonu do italské metropole bojovat o pohár, který nakonec vyhrála.

Iniesta dodnes považuje tuto trefu společně se zlatým gólem z finále mistrovství světa za své nejdůležitější branky v kariéře. „Byl to opravdu speciální moment, velmi intenzivní. A nejen pro mě,“ prohlásil před středečním duelem.

Pro Chelsea jsou to však nesmírně bolestivé vzpomínky. „Blues“ byli lepší, byli blízko, jenže po celkovém skóre 1:1 vypadli, protože Barcelona se trefila venku.

Jejich zloba tehdy směřovala hlavně na norského sudího Toma Henninga Övreba, který domácím upřel minimálně dva pokutové kopy.

„Bolí mě to ještě teď, když si na to vzpomenu,“ prohlásil Michael Ballack, bývalý hráč Chelsea, v rozhovoru pro The Times.

VIDEO: Drogbova reakce na vyloučení.

Podle něj jsou na tom starší hráči jako John Terry, Frank Lampard nebo Didier Drogba podobně. „Možná o tom nebudou mluvit otevřeně, ale jsem si jistý, že si na ten zápas vzpomenou a použijí to jako extra motivaci,“ dodal Ballack.

Zmiňované opory se opravdu nechtěly příliš vracet do minulosti, ovšem chuť po odvetě nepopírají. „Na předchozí zápasy s Barcelonou máme dobré i špatné vzpomínky.

Od posledního vzájemného utkání se toho hodně změnilo, ale naše touha porazit je zůstává stejná,“ nechal se slyšet Didier Drogba, který má velmi pravděpodobně poslední šanci na úspěch s Chelsea v Lize mistrů.

I když ví, že jeho klub není favoritem, věří v úspěch. K tomu budou „modří“ potřebovat i štěstí. „Za to, co se stalo před třemi lety, by si ho zasloužili,“ dodal Ballack.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud