18. dubna 2012 • 12:06

GRAFIKA: Taktika Bayernu vyšla. Ronaldo nedostal prostor a trápil se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dvě individuální chyby obránců Realu Madrid pomohly útočníkovi Bayernu Mariu Gomezovi rozhodnout včerejší semifinále Ligy mistrů (2:1). Stejně důležitá byla ovšem i taktika, kterou německý klub naprosto "vymazal" Cristiana Ronalda ze hřiště.



"Oba týmy hrály velice disciplinovaně a velmi takticky v rozestavení 4–2–3-1. Přesto, že se hrálo v Mnichově, dalo se čekat, že držení míče bude mít větší Real Madrid, ale jeho převaha nebyla až tak výrazná. Na hřišti nebylo moc prostoru a i Madridští museli několikrát použít dlouhý míč k překonání středního pásma," všiml si trenér Vlastimil Palička. Jak padly góly?

1-0, Franck Ribéry

Vlastimil Palička: "Bayern sázel spíše na rychlou přechodovou fázi po získání míče. Šancí se moc nerodilo. A při takovém průběhu, kvalitě soupeřů a vyrovnanosti většinou rozhodují standardní situace, k čemuž došlo i tentokrát. Bayern vstřelil branku po rohovém kopu, a proto vedl o poločase 1:0."

iSport.cz: Rozhodovala pozornost a připravenost Francka Ribéryho, k němuž se po rohovém kopu odrazil míč. I proto zareagoval mnohem rychleji než Di Maria, který vlastně nezareagoval vůbec. Gól jde na vrub i jemu, protože Ribéry byl "jeho hráč". Trenér Mourinho upozornil na chybu sudích, kteří přehlédli ofsajd Gustava.

1:0Foto iSport.cz

1-1, Mesut Özil

Vlastimil Palička: "Bylo jasné, že po pauze Real zvýší svou aktivitu, což se i stalo a podařilo se mu vyrovnat, čímž bavorský klub na několik minut zmrazil."

iSport.cz: Gólové akci předcházela obrovská šance Cristiana Ronalda, kterou tváří v tvář brankáři Neuerovi lajdácky zahodil. Obrana Bayernu byla ovšem natolik dezorientovaná, že se všichni čtyři obránci soustředili na Benzemu a nevěnovali pozornost dvojici Ronaldo-Özil, která se po přihrávce Benzemy postarala o vyrovnání.

1:1Foto iSport.cz

2-1, Mario Gomez

Vlastimil Palička: "Bayern v závěru zjistil, že může vyhrát, což se mu díky gólu Gomeze i podařilo. Real ke konci odcházel kondičně. To se mu vymstilo."

iSport.cz: Levý bek Coentrao měl za úkol nepustit Lahma k centru. Po první kličce ještě stačil německého obránce doběhnout. Ale šel do zbytečného skluzu a Lahmovi uvolnil cestu k vápnu. Jeho následný centr proletěl do malého vápna. Brankář Casillas míč jen sledoval a zřejmě se domníval, že jej zasáhne stoper Pepe. Místo toho proletěl až ke Gomezovi, který zúročil svou sílu.

1:2Foto iSport.cz

Bayern se věnoval Ronaldovi - a ten se trápil

Vlastimil Palička: "Německá média před zápasem spekulovala o osobním bránění Cristiana Ronalda, ale osobka v dnešním fotbale v úvahu nepřipadá. Přesto bylo evidentní, že hráči Bayernu mu věnují daleko větší pozornost než ostatním. Nedali mu ani milimetr prostoru.

Nejvíce samozřejmě hráč Bayernu, v jehož prostoru se Ronaldo pohyboval. Nejčastěji na levé straně přes domácího pravého obránce Lahma. Ale všimnul jsem si, že asi po 25 minutách si Ronaldo hledal prostory i uprostřed hřiště, kde výborně operoval Schweinsteiger a Gustavo. Těsně ho dostupovali i stopeři a nedávali mu žádný prostor.

Ze hry vystřelil Ronaldo za první poločas asi dvakrát, ovšem nepřesně. Navíc zahrával dva trestné kopy v ideálních prostorech, ani jeden neproměnil tak, jak jsme u něj zvyklí. Ronaldo se na své poměry trochu trápil.  Bylo znát, že v Mnichově nebyl ve své kůži. Přesto měl prsty ve vyrovnávacím gólu, kdy z rychlého protiútoku přihrával před prázdnou branku Özilovi a přičinil se o vyrovnání."

Cristiano Ronaldo nebyl ve své kůžiFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud