19. září 2012 • 22:49

Chelsea měla Juve na lopatě, ale o výhru přišla, United zdolali Galatasaray

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci titulu z Chelsea vykročili do nového ročníku Ligy mistrů jen remízou 2:2 s turínským Juventusem. Přitom tým Petra Čecha vedl díky dvěma skvělým trefám Oscara už 2:0, Staré dámě se ale podařilo srovnat. Zápas musela otáčet i Barcelona, která prohrávala se Spartakem Moskva 1:2, pak ale dvakrát zaúřadoval Lionel Messi a Marek Suchý musel překousnout porážku 2:3.



Kromě brankáře Chelsea Petra Čecha si ve středu zahrál z českých reprezentantů i Tomáš Hübschman, který byl u vítězství Šachtaru Doněck nad Nordsjaellandem 2:0.

Chelsea chce být podle Čecha prvním celkem, který dokáže obhájit titul v Lize mistrů, a Juventus měl být první vážnou zkouškou. Chelsea hlavně v první půli dala zapomenout na matný výkon při prohře 1:4 v Superpoháru s Atlétikem Madrid a italského šampiona aktivní hrou zatlačila do obrany.

V základu nechyběly obě hlavní letní posily Hazard a Oscar, přičemž hlavně druhý jmenovaný ukázal, proč za něj Chelsea zaplatila 32 milionů eur.

Skóre otevřel v 31. minutě za přispění teče obránce Bonucciho, už za dvě minuty pak ukázal extratřídu. Prvním dotykem si obhodil Pirla a následně z otočky ze 17 metrů poslal míč technickou střelou do šibenice.

Jenže Juventus brzy zápas zdramatizoval. Obrana Chelsea zapomněla na vápně na Vidala, který střelou k tyči překonal Čecha. Ve druhé půli si pak hosté vytvořili tlak a výsledkem bylo vyrovnání Quagliarelly deset minut před koncem poté, co rychlý kontr zakončil střelou mezi nohy Čecha.

Druhý z posledních finalistů Bayern Mnichov začal výhrou 2:1 nad Valencií. Z očekávaných favoritů zvítězily i Manchester United, který zdolal 1:0 Galatasaray bez zraněných Milana Baroše a Tomáše Ujfalušiho, a také Barcelona.

Lionel Messi přijímá gratulace od spoluhráčů z Barcelony, opět jim zachránil tři body...
Lionel Messi přijímá gratulace od spoluhráčů z Barcelony, opět jim zachránil tři body...

Katalánci se však na výhru 3:2 nad Spartakem Moskva hodně nadřeli. Ruský celek s Markem Suchým v obraně sice prohrával po ráně Tella, ale dokázal skóre otočit i díky kurióznímu vlastnímu gólu Daniho Alvese. Jenže v poslední dvacetiminutovce zaúřadoval Argentinec Messi a dvěma zásahy zajistil Barceloně výhru.

Východní Evropa však přesto dnes mohla slavit hned třikrát. Vyhrály rumunská Kluž, běloruský Borisov i Šachtar Doněck, kterému výhru 2:0 nad Nordsjaellandem zajistil dvěma góly arménský reprezentant Mchitarjan, jenž se představí proti české reprezentaci v kvalifikaci o mistrovství světa. Hübschman odehrál za Šachtar celý zápas.

Naopak podobně jako na zraněné Baroše a Ujfalušiho se dnes nedostalo na další Čechy. Filip Twardzik chyběl Celtiku Glasgow při remíze 0:0 s Benfikou a David Rozehnal nebyl v sestavě Lille při porážce 1:3 s Borisovem.

Utkání 1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E:
Šachtar Doněck - Nordsjaelland 2:0 (1:0)
Branky: 44. a 76. Mchitarjan. Rozhodčí: Gil (Pol.).

Chelsea - Juventus Turín 2:2 (2:1)
Branky: 31. a 33. Oscar - 38. Vidal, 81. Quagliarella. Rozhodčí: Proenca (Portug.).

Skupina F:
Lille - BATE Borisov 1:3 (0:3)
Branky: 60. Chedjou - 6. Volodko, 20. Rodionov, 43. Olechnovič. Rozhodčí: Borski (Pol.).

Bayern Mnichov - Valencie 2:1 (1:0)
Branky: 38. Schweinsteiger, 76. Kroos - 90. Valdéz. Rozhodčí: Aydinus (Tur.). ČK: 90.+2 Rami (Valencie).

Skupina G:
FC Barcelona - Spartak Moskva 3:2 (1:1)
Branky: 72. a 80. Messi, 14. Tello - 29. vlastní Alves, 58. Romulo. Rozhodčí: Mažič (Srb.).

Celtic Glasgow - Benfica Lisabon 0:0
Rozhodčí: Rizzoli (It.).

Skupina H:
Braga - CFR Kluž 0:2 (0:2)
Branky: 19. a 34. Bastos. Rozhodčí: Rasmussen (Dán.).

Manchester United - Galatasaray Istanbul 1:0 (1:0)
Branka: 7. Carrick. Rozhodčí: Stark (Něm.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud