23. října 2012 • 22:47

Liga mistrů plná senzací: Fanoušci šíleli ze vzpoury outsiderů

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Plichta Juventusu na půdě Nordsjaellandu 1:1, nebo třeba porážka Chelsea na půdě ukrajinského Šachtaru Doněck 1:2. Úterní program Ligy mistrů nabízel od začátku řadu překvapení. Fandové známých klubů zírali. A to ještě Manchester United zázračně otočil souboj s Bragou, kde prohrával po dvaceti minutách už 0:2, aby nakonec slavil výhru 3:2. Naplno bodovala i Barcelona, když vydřela v nastavení vítězství nad Celtikem Glasgow 2:1.



Favorité jako by se chtěli předhánět, kdo dostane gól jako první. Braga zásluhou střelce Alana udeřila na Old Trafford ve druhé minutě. Stejný hráč ve 20. minutě, kdy skóroval po zaváhání Carricka.

Ještě do přestávky Chicharito snížil a United se rvali o to, aby odvrátili blamáž. Stejný hráč se před pauzou prosadil i podruhé, ale radost „rudým ďáblům“ pokazil chybně odmávaný ofsajd Kagawy.

Vyrovnání se dočkal Manchester United po hodině hry a výrazně se pod gól podepsali hráči z defenzivy United. Carrick přizvedl centrovaný míč na Evanse, ten sice napoprvé nezakončil, jenže míč se k němu znovu odrazil. Evans do něj lehce šťouchl a střela, jež vyletěla ze skrumáže, se dokutálela do sítě – 2:2.

Na lavičce slavil s rukama nad hlavou i obránce Rio Ferdinand, jenž se před pár dostal do velké pře se Sirem Alexem Fergusonem. Defenziva „rudých ďáblů“ rozhodně nefungovala na jedničku.

Otázkou je, zda skotský manažer překousne trapas, které mu Ferdinand připravil tím, že si nevzal před ligovým zápasem na sebe tričko v rámci akce boje proti rasismu na stadionech.

Old Trafford nakonec slavil vítězství, když se podruhé v zápase trefil i Chicharito. Manchester United zkrátka opět potvrdil, že senzační obraty jsou jeho specialitou.

VIDEO: Rozhodující trefa Chicharita

Rychle prohrávala i Chelsea. Ta na půdě Šachtaru Doněck dostala branku po třech minutách hry. Stoper Terry zblokoval ránu jednoho domácích hráčů k Teixeirovi, jenž už ale propálil Čecha, který neměl nárok zasáhnout. Do přestávky anglický celek nedokázal brankové manko vymazat.

Po pauze bylo s „armádou Blues“ ještě hůř. V 52. minutě jedničku české reprezentace propálil Fernandinho ranou na vzdálenější tyč. Chelsea nenašla i přes snahu výraznější odpověď, dokázala pouze snížit v 88. minutě Oscarem na 1:2.

Slušně rozjel duel i skotský suverén Celtic Glasgow, jenž vedl na Nou Campu po trefě Samarase 1:0 a zdálo se, že by mohl uhrát parádní výsledek.

VIDEO: Podívejte se na trefu Samarase do sítě Barcelony

Náladu pokazil „zelenobílým“ v poslední minutě poločasu vyrovnávacím gólem na 1:1 Iniesta.

VIDEO: Barcelona byla dlouho ráda za vyrovnávací trefu Iniesty.

Kdo čekal, že Messi a spol. po pauze zničí odpor houževnatého soupeře, byl na omylu. Žádná kanonáda se nekonala a katalánský velkoklub se doma protrápil k vítězství 2:1. Rozhodl o něm ve třetí minutě nastavení Alba.

Italský šampion Juventus Turín mířil do dánského Nordsjaellandu s cílem připsat si „povinné“ tři body. Jenže nakonec byl rád za plichtu 1:1. Pět minut po přestávce vyzrál na Buffona v brance Juve Beckmann, ale v 81. minutě odvrátil blamáž favorita vyrovnávací trefou Vučinič.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud