7. června 2015 • 10:15

Jasná penalta, tvrdil Pogba. Minutu na to Barcelona rozhodla

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málokdo po finále Ligy mistrů pochyboval o zaslouženosti triumfu Barcelony. Přestože byla po většinu zápasu lepší, mohla se ale v jednu chvíli ocitnout v úzkých. To, když se za stavu 1:1 ve vápně Katalánců svalil na zem záložník Juventusu Paul Pogba. „Byla to penalta,“ měl jasno.



Běžela 67. minuta zápasu. Barcelona byla stále otřesená vyrovnávacím gólem Juventusu, zatímco Italové najednou ožili a bylo jich plné hřiště. Dokonce dostali svého soupeře pod tlak. A pro favorita mohlo být ještě hůř.

Francouzský šikula Paul Pogba dostal míč do pokutového území, zády k brance si ho zpracoval a chystal se otočit kolem bránícího Daniho Alvese. Po kontaktu se soupeřem se ovšem svalil na zem.

Alves měl bezpochyby ruku na Pogbových zádech. Ale jak je vidět z opakovaného záznamu, hvězda Juventusu šla na zem velmi, velmi ochotně. „Jasná penalta,“ stál si přesto za svým po zápase Pogba.

VIDEO | Pogba se po souboji s Alvesem dožadoval penalty

Naštvání hráčů Juventusu bylo o to větší, že za pouhou minutu od sporného incidentu Barcelona vstřelila gól na 2:1. Ten se nakonec ukázal jako rozhodující. „Rozhodčí udělal několik chyb, ale to je fotbal. Nemůžeme s tím nic dělat,“ pokračoval Francouz.

Faktem každopádně je, že stěžovat by si mohli i hráči Barcelony. Penalty se totiž dožadovali také, když v první poločase nastřelil Neymar ruku bránícího soupeře. Chilan Arturo Vidal zase mohl být hodně rád, že už v prvním poločase neviděl červenou kartu.

I Pogba uznal, že trofej skončila nejspíš ve správných rukou. „Barcelona byla lepší, musím jim pogratulovat,“ uzavřel záložník, jehož tým nakonec Barceloně podlehl 1:3. Přesto se může za letošním ročníkem Ligy mistrů ohlížet s velkou hrdostí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud