7. června 2015 • 12:50

ZNÁMKOVÁNÍ po finále LM: Messi a Iniesta vládli, Tévez zklamal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Zatímco Lionel Messi ve finále Ligy mistrů zářil, Carlos Tévez zklamalZatímco Lionel Messi ve finále Ligy mistrů zářil, Carlos Tévez zklamalFOTO: Koláž iSport.cz

    Finále Ligy mistrů mezi Barcelonou a Juventusem přineslo kromě čtyř gólů mnoho pozoruhodných individuálních výkonů. Pověst momentálně nejlepší útočné trojky na světě potvrdili Messi, Neymar a Suárez, ještě více pak vyčníval záložník Andrés Iniesta. V dresu Juventusu zase zářili brankář Buffon a útočník Morata. Jenže například od Carlose Téveze a Paula Pogby se čekalo více.

  • André ter Stegen – 7

    André ter Stegen André ter StegenFoto Reuters

    Mladý brankář podal velmi dobrý výkon. Při jediné inkasované brance nemohl udělat více, od dalších svůj tým uchránil. Navíc byl perfektní při rozehrávce, tým se na něj mohl spolehnout.

  • Dani Alves – 7

    Dani Alves Dani AlvesFoto Reuters

    Tradičně zvládal podporovat útok, zároveň nebyl slabinou ani v defenzivě. Celkově hrál velmi spolehlivě, vyvaroval se zbytečných chyb. Fanouškům Barcelony pouze zatrnulo při jeho souboji ve vápně s Pogbou, rozhodčí ale penaltu nepískal.

  • Gerard Piqué – 7

    Gerard Piqué Gerard PiquéFoto EPA

    Lídr defenzivy, obranu řídil prakticky bezchybně. Jako obvykle byl silný v rozehrávce, v poslední minutě se rozhodl podpořit útok svého týmu. Jen důkaz, že sil měl dost. Odvrátil hned několik rohů soupeře.

  • Javier Mascherano – 5

    Javier Mascherano Javier MascheranoFoto Reuters

    V úvodu byl zralý na vystřídání, Juventusu nabídl šanci velkou chybou, pak mu daroval roh. Dokázal se ovšem oklepat a do konce zápasu se již hrubek vyvaroval. Přesto už podal mnohem lepší výkony.

  • Jordi Alba – 6

    Jordi Alba Jordi AlbaFoto EPA

    Podobně jako Alves na druhé straně zvládal podporovat ofenzivu a plnil si své úkoly i vzadu. Několikrát ho ovšem vycvičil Álvaro Morata. Nezklamal, ale ani neoslnil.

  • Sergio Busquets – 6

    Sergio Buquets Sergio BuquetsFoto EPA

    Na hřišti nebyl moc vidět, což ale není jeho hlavní náplň. Defenzivní úkoly si plnit svědomitě, rozehrávku přenechával spíše Iniestovi s Rakitičem. To nicméně Barceloně stačilo.

  • Ivan Rakitič – 8

    Ivan Rakitič Ivan RakitičFoto Reuters

    Už ve 4. minutě otevřel po krásné akci skóre zápasu. Z pozice záložníka se hodně zapojoval do útočných akcí, chtěl neustále míč a nekazil. Jeden z nejlepších hráčů finále.

  • Andrés Iniesta – 9

    Andrés Iniesta Andrés IniestaFoto EPA

    Podle UEFA nejlepší hráč finále. Před prvním gólem ukázal fantastický přehled, když předal míč Rakitičovi do ideální pozice. Vzít mu balon byl pro Juventus nemožný úkol. Udával tempo hry a před soupeřovým vápnem byl neustále nebezpečný.

  • Neymar – 7

    Neymar NeymarFoto EPA

    S míčem u nohy téměř nepolapitelný, obránci Juventusu si často museli pomáhat fauly. Výrazně přispěl k prvnímu gólu Barcelony, třetí sám vstřelil. V jedné obrovské šanci ovšem zklamal, když si hlavou nastřelil ruku a sudí gól správně neuznal.

  • Luis Suárez – 7

    Luis Suárez Luis SuárezFoto ČTK

    Nechte ho chvíli volného a máte problém. Suárez znamenal prakticky permanentní nebezpečí, bohužel pro Barcelonu byl v zakončení často nepřesný. Jenže v tu nejdůležitější chvíli nezklamal. S přehledem dorazil Messiho střelu a finále rozhodl.

  • Lionel Messi – 8

    Lionel Messi Lionel MessiFoto Reuters

    První gólovou akci založil přesným křížným míčem, před rozhodujícím gólem se nadechl k velkému sólu a Buffon dokázal jeho střelu jen vyrazit k Suárezovi. Co na tom, že chvilkami nebyl vůbec vidět. Když vzal míč, museli ho hráči Juventusu nahánět až ve třech lidech. Tím vznikaly prostory pro ostatní. Zase ukázal svoji genialitu.

  • Gianluigi Buffon – 8

    Gianluigi Buffon Gianluigi BuffonFoto Reuters

    Veterán v brance Juventusu potvrdil, že je fenomén. Nebýt jeho skvělých zákroků, vedla by Barcelona po půlhodině minimálně 3:0. Jenže i on si vybral slabší chvilku. Nelze se ubránit dojmu, že Messiho střelu před druhým gólem Barcelony mohl vyrazit lépe či dokonce chytit. Celkově mu ale můžou fanoušci těžko něco vyčítat.

  • Stephan Lichtsteiner – 6

    Stephan Lichtsteiner Stephan LichtsteinerFoto EPA

    Proti Neymarovi to měl hodně těžké, ale dělal, co mohl. Brazilce několikrát zastavil, o to méně sil mu ovšem zbývalo na podporu ofenzivy.

  • Andrea Barzagli – 7

    Andrea Barzagli Andrea BarzagliFoto Reuters

    Nejlepší z obrany Juventusu, několikrát výborně zastavil atak soupeře. Zraněného Chielliniho zastoupil výborně. Síla Barcelony ale nakonec byla nad možnosti Italů.

  • Leonardo Bonucci – 6

    Leonardo Bonucci Leonardo BonucciFoto Reuters

    Ani on nevyhořel, neprostupnou skálou taky nebyl. Ale jde to vůbec proti triu Messi, Neymar, Suárez? Bonucci byl skvělý v osobních soubojích, ale rychlostně občas nestíhal.

  • Patrice Evra – 5

    Patrice Evra Patrice EvraFoto Reuters

    Věk zastavit nejde. Evra má sice zkušeností na rozdávání, některé by ale určitě vyměnil za rychlost. Messimu nestačil, navíc mu nezbývali síly na podporu ofenzivy.

  • Claudio Marchisio – 7

    Claudio Marchisio Claudio MarchisioFoto Reuters

    Kolik ten toho oběhá… ze zálohy Juventusu byl nejvýraznější postavou, vypomáhal defenzivě a dokázal se dostat i k nebezpečné střele. Jako jeho spoluhráči trpěl tím, že měl italský celek míč na noze jen 39% času.

  • Andrea Pirlo – 5

    Andrea Pirlo Andrea PirloFoto EPA

    Potřebuje se neustále mazlit s míčem, jeho přihrávky a myšlenka jsou smrtící. Jenže to mu Barcelona nedovolila. Pirlo nebyl prakticky vůbec vidět. A na defenzivní úkoly běhají na světě určitě lepší hráči.

  • Arturo Vidal – 5

    Arturo Vidal Arturo VidalFoto Reuters

    Od začátku se snažil ukázat, že to nebude mít Barcelona snadné. Jenže nestíhal. Už v prvním poločase mohl být klidně vyloučený, se žlutou kartou zajel do Andrése Iniesty. Dopředu nevýrazný.

  • Paul Pogba – 5

    Paul Pogba Paul PogbaFoto Reuters

    Ve svých dvaadvaceti letech má vrchol ještě před sebou. Proti Barceloně se přesvědčil, že má stále na čem pracovat. V klíčových situacích si před vápnem soupeře nepočínal dobře. V zajímavé šanci se rozhodl vymodlit si penaltu, místo aby se pokusil o zakončení.

  • Álvaro Morata – 8

    Álvaro Morata Álvaro MorataFoto Reuters

    Společně s Buffonem nejlepší hráč Juventusu. Přestože často čelil přesile, věděl si rady. Založil hned několik nebezpečných akcí, Alba s Mascheranem si s ním nevěděli rady. Před vyrovnávacím gólem stál přesně tam, kde měl a pohodlně dorazil míč do sítě. Skvělý výkon mladého útočníka.

  • Carlos Tévez – 5

    Carlo Tévez Carlo TévezFoto Reuters

    Kolega Morata ho naprosto zastínil. Od kanonýra Téveze se čekalo mnohem více, právě on měl být hlavním želízkem v ohni. Jenže na hřišti příliš vidět nebyl. V posledních minutách se to rozhodl vzít na sebe, jeho slabou střelu ale Ter Stegen v pohodě chytil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud