2. srpna 2016 • 20:30

Karabach - Plzeň 1:1. Postup po bídě zachránil střídající Krmenčík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jediná šance znamená postup. Fotbalisté Plzně prošli do play off milionářské Ligy mistrů. Na hřišti ázerbájdžánského Karabachu vybojovali postupovou remízu 1:1. Přestože český mistr tahal v zápase za kratší konec, v 85. minutě se z ojedinělé akce prosadil střídající útočník Michael Krmenčík. Svou trefou zajistil Plzni minimálně účast v základní skupině Evropské ligy a finanční odměnu 145 milionů korun. 



Ázerbájdžánský šampion přitom vedl po Muaremově gólu z 28. minuty a měl hned několik dalších nebezpečných šancí. V 85. minutě však zařídil postupový gól Michael Krmenčík z jediné vážnější příležitosti Plzně.

Viktoria tak drží šanci, že po letech 2011 a 2013 znovu pronikne do hlavní fáze Ligy mistrů. Zároveň má jistotu minimálně účasti v základní skupině Evropské ligy a také minimálně 150 milionů korun za bonusy od UEFA.

Plzeň začala dobrým presinkem a několikrát získala míč v nebezpečném prostoru, ale nedokázala toho využít. Nedostávala se do zakončení a zbytečnými chybami vracela míč soupeři. Karabach, hnaný 32 tisíci diváků na národním stadionu v Baku, byl mnohem aktivnější než v prvním utkání, ale ani jemu se dlouho nedařilo překonat plzeňskou obranu.

Trenér Pivarník ponechal totožnou sestavu jako v úvodním duelu, jen vyloučeného stopera Baránka nahradil Hejda. Od začátku tak na trávník vyběhli i Ďuriš, Petržela či Matějů, které úvod sezony nezastihl v ideální formě.

A právě Matějů v 28. minutě nezachytil náběh Muarema, který dostal za obranu ideální kolmou přihrávku a sám před brankářem Kozáčikem nezaváhal. Situaci navíc předcházela zbytečná ztráta Hrošovského při rozehrávání standardní situace na polovině hřiště.

Gól domácí ještě povzbudil a Plzeň do poločasu vypadla ze hry. Navíc mohla být ráda, že znovu neinkasovala, když Karabachu vyšla kombinační akce a Richard Almeida měl před sebou prázdnou branku. Na přihrávku však nedosáhl.

Po změně stran musela Plzeň hru více otevřít, trenér Pivarník poslal do hry druhého útočníka Krmenčíka a Karabach tak měl více prostoru na protiútoky. Čerstvý Ismajlov nejprve zamířil těsně vedle tyče, krátce nato byla Plzeň už blízko klinické smrti, ale i Míchel minul před prázdnou bránou míč a hlediště jen nevěřícně vzdychlo.

Plzeň nabídnutou šanci nakonec dokázala využít. Pět minut před koncem našel Kopicův centr ve vápně střídajícího Krmenčíka a ten hlavou zajistil hostům vydřený, ale velmi cenný postup.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Karabach - Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)
Branky:
28. Muarem - 85. Krmenčík. Rozhodčí: Göcek - Eyisoy, Yilmaz (všichni Tur.). ŽK: Medveděv, Garajev, Míchel - Ďuriš, Krmenčík. Diváci: 32.000.

Sestavy:
Karabach: Sehič - Medveděv, Hüsejnov, Sadygov, Agolli - Dani Quintana (83. Džadejauví), Míchel, Garajev, Richard Almeida (84. Junuszade), Muarem (70. Ismajlov) - Reynaldo. Trenér: G. Gurbanov.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela, Kolář (63. Krmenčík), Kovařík (57. Kopic) - Ďuriš (79. Bakoš). Trenér: Pivarník.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 8. • 18:30
FK Karabach
FK Karabach
1:1
ONLINE
2. srpna
18:30
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 28. Muarem

Hosté: 85. Krmenčík

Sestavy

Domácí: Šehić – Medveděv, Hüsejnov, R. F. Sadygov (C), Agolli – Míchel, Garajev, Richard Almeida – Dani Quintana, Muarem (70. Ismajilov) – Reynaldo

Hosté: Kozáčik – Matějů, Hubník (C), Hejda, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela, Kolář (63. Krmenčík), Kovařík (57. Kopic) – Ďuriš (80. Bakoš)

Karty

Domácí: Medveděv, Garajev, Míchel

Hosté: Ďuriš, Krmenčík, Bakoš

Rozhodčí

Hüseyin Göçek – Mustafa Eyisoy, Kemal Yilmaz (všichni TUR)

Stadion

Tofig Bahramov Republican stadium, Baku, Ázerbajdžán

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud