2. srpna 2016 • 22:28

Zaplatili jsme si dvě sezony, jásal Limberský. Pivarník má klid na práci

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všem ve Viktorii Plzeň spadl obrovský kámen ze srdce. Český mistr si postupem do play off fotbalové Ligy mistrů přes Karabach vydělal jistých 145 milionů korun, což jsou prémie od UEFA. Také díky těmto příjmům klub může pokračovat v nasazené laťce, kdy chce hrát prim na české scéně a bodovat i v Evropě. „Následující dvě sezony jsme tady vlastně zadarmo,“ říkal v nadsázce po utkání šťastný David Limberský, jeden z nejzkušenějších hráčů v týmu.



Západočeši byli pět minut od vyřazení z bojů o Ligu mistrů. Nicméně hlavička Michaela Krmenčíka rozhodla o remíze 1:1 a nakonec i postupu přes velmi nepříjemný Karabach.

„Jsme šťastní za postup. Byl to extrémně silný soupeř, strašně si toho vážíme. Měli jsme obrovské štěstí, ale šli jsme mu naproti. Soupeř hrozil z brejků, ale my nepřestávali věřit. Za to jsme byli odměnění,“ zářil Limberský , který v Plzni zažil dvě předešlé účasti v Lize mistrů (2011/2012, 2013/2014).

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >> 

Plzeň (podobně jako Sparta) zažívá ostrý start do sezony. Po mistrovském jaru vedení před nového kouče Romana Pivarníka položilo jasný cíl – v letních předkolech se kvalifikovat do hlavní fáze evropských pohárů, pokud možno do Ligy mistrů. To se Viktorii už teď povedlo – vyřazením Karabachu prošla do play off o postup do Ligy mistrů, pokud tam vypadne, má jistou účast v základní skupině Evropské ligy.

„Je to výborný pocit. Zažil jsem postup jako hráč, ale to už bylo dávno. Jsem rád, že jsem si teď mohl i jako trenér zažít postup do jedné z evropských soutěží,“ neskrýval radost Pivarník. Důležitým postupem, kterým Viktoria vydělala minimálně 145 milionů korun, si v klubu výrazně upevnil pozici.

„Teď mám vytvořený klid na práci. Takový úspěch jsme potřebovali. Bude se nám lépe pracovat a regenerovat. A to potřebujeme, protože je to stále surové. Jsem rád, že jsme to zvládli. Přitom Karabach byl asi nejlepší mužstvo, jaké jsme mohli dostat. Nechtěl jsem to moc zdůrazňovat, ale byli opravdu dobří. Hrají pohromadě, jsou sehraní. Nebylo to snadné,“ uznal někdejší kouč pražské Bohemky.

Střídající plzeňský útočník Michael Krmenčík po vyrovnávací brance do sítě Karabachu
Střídající plzeňský útočník Michael Krmenčík po vyrovnávací brance do sítě Karabachu

Hodně si oddechli i samotní hráči. Teď nejspíš nehrozí zužování kádru ani jiná finanční omezení, všem v klubu se bude mnohem lépe dýchat. „Jsme hlavně rádi, že jsme si zaplatili dvě sezony, snad nás nevyhází. Dvě sezony jsme tady vlastně zadarmo,“ vesele hlásil Limberský.

„Plzni jsem vydělal pár milionů,“ smál se autor vyrovnávací a zároveň postupové trefy Michael Krmenčík. „Je to úleva pro mě, pro pana Šádka i pana Paclíka. Jsem za to moc rád,“ dodal 23letý odchovanec Viktorie.

Plzeň v utkání přežila několik soupeřových gólovek, tentokrát se štěstí přiklonilo na její stranu. „Včera jsme měli sezení na hotelu a vysvětlovali jsme si věci, jak se může zápas vyvíjet a jak to na hráče působí psychicky. My byli ve výhodě, že když dáme gól, soupeř musí dát dva. Byli jsme připraveni na podobný vývoj a dnes už jsme se k tomu nemuseli vracet,“ hlásil spokojený trenér Pivarník.

Poté už si mohl s hráči vychutnávat euforické pocity z postupu do dalšího kola, kde se bude hrát o postup do hlavní fáze Ligy mistrů. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud