15. srpna 2017 • 22:45

APOEL - Slavia 2:0. Liga mistrů se vzdálila, rozhodl špatný úvod

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie prohráli v úvodním utkání 4. předkola Ligy mistrů na půdě APOELu Nikósie 0:2 a vzdálil se jim postup do základní skupiny. Český šampion na Kypru nezachytil začátek a v prvních deseti minutách inkasoval obě branky po trefách Igora De Camarga a Stathise Aloneftise. Střídající Muris Mešanovič pálil v závěru do tyče. Odveta se hraje v Edenu příští středu.



Slávisté usilují o druhý postup do skupiny Ligy mistrů v historii, hlavní fázi si zahráli dosud jen v roce 2007. Pokud by se jim v odvetě podařilo dvojzápas otočit, získali by zároveň prémii téměř 385 milionů korun. V případě vyřazení s APOELem by si červenobílí na podzim zahráli skupinu méně prestižní Evropské ligy.

Slavii vypadla ze hry kvůli zranění hlavní letní posila Danny a místo něj nastoupila na levém křídle nejnovější akvizice Slovák Stoch, kterého Pražané teprve v pondělí dopsali na soupisku pro Ligu mistrů.

Slávisté v odvetě 3. předkola v Borisově inkasovali v úvodech obou poločasů a začátek jim hrubě nevyšel ani dnes. Domácí po minutě a půl rozehráli roh, centr propadl až k De Camargovi a míč se od něj odrazil do sítě, i když si na něj brankář Laštůvka sáhl.

Pražané se ještě neoklepali a už inkasovali podruhé. Na začátku desáté minuty nejprve Laštůvka vyrazil Frydrychovu hlavičku na vlastní branku, ale následně chyboval při rozehrávce Rotaň, Ebelicio přihrál doleva Aloneftisovi a ten z hranice šestnáctky přeloboval slávistického gólmana.

Hosté po nevydařeném úvodu byli ve zbytku první půle aktivnější. K vyložené šanci se ale dostali až v 36. minutě, kdy Hušbauer poslal z levé strany přízemní centr a nabíhajícího Frydrycha vychytal gólman Waterman.

APOEL, který v sezoně 2011/12 došel do čtvrtfinále Ligy mistrů, ale předloni v Evropské lize dvakrát prohrál se Spartou, znovu zahrozil až ve 45. minutě. Laštůvka však proti De Camargovi zasáhl.

Po přestávce kouč Šilhavý poslal místo Van Burena na trávník Zmrhala a slávisté pokračovali v aktivitě. V 59. minutě domácí dvakrát podržel Waterman, který vychytal Hušbauerovu první šanci i jeho následnou technickou střelu z hranice vápna.

V 72. minutě vystřídal Mešanovič Rotaně a o pět minut později se mohl stát hrdinou hostů, jenže po Škodově přihrávce trefil jen tyč. Poté nasadil kouč Šilhavý také uzdraveného Sýkoru, po jehož rohu se tlačil do zakončení Škoda, ale Waterman byl opět na místě. Slávistům sice v dusném kyperském večeru nedošly síly, ale snížit už nedokázali a v pohárech nezvítězili v osmnáctém venkovním utkání po sobě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud