1. listopadu 2017 • 10:19

Suchého černý večer: jesle před gólem, pak poslal míč rovnou soupeři

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepovedený večer prožil v Lize mistrů český fotbalový obránce Marek Suchý. Devětadvacetiletý stoper Basileje se totiž podepsal pod oba inkasované góly v utkání s CSKA Moskva, které po obratu vyhrálo 2:1 a vrátilo se do hry o postup. Švýcarský celek naopak promarnil možnost zajistit si s předstihem místo v osmifinále.



Basilej vyhrála první poločas díky brance Zuffiho, po přestávce ale vypadla z role a CSKA skóre otočilo. Nejprve Suchý nezachytil přihrávku na unikajícího Dzagojeva, když mu míč prošel mezi nohama.

U druhého gólu už však měl český obránce větší podííl. Špatným odkopem předložil míč Wernbloomovi, který se z voleje nemýlil.

„Basilej začala ve druhém poločase chybovat , zřejmě pod tíhou toho, že by si mohla zajistit postup,a bohužel, byl u toho i Marek,“ poznamenal ve studiu České televize bývalý obránce Sparty a Slavie Erich Brabec . „Byl to smolný gól,navíc si trefil ruku,“ litoval Suchého další internacionál Milan Fukal.

SESTŘIH Ligy mistrů: Basilej - CSKA 1:2. Švýcaři si nezajistili postup, Suchý chyboval
Video se připravuje ...

„Bez chyb by nepadaly žádné góly," řekl Suchý v rozhovoru pro švýcarská média. „Oba byly hodně smolné, v obou případech jsme to mohli odbránit lépe," přidal český reprezentant, jehož mrzelo zejména zaváhání před rozhodující brankou. "Byl to vysoký míč, zkusil jsem ho odkopnout levou nohou, ale spadlo to přímo k soupeři, který dal gól. Takové chyby se stanou v jednom z deseti případů," dodal.

Kapitán Basileje také dobře ví, že i když je nutné se z chyb poučit, tak je potřeba myslet především na budoucí zápasy. "V minulosti bych se tím trápil, ale už jsem dost zkušený na to, abych věděl, že to musím rychle hodit za hlavu," prohlásil bývalý hráč Slavie a Spartaku Moskva.

Švýcarský celek promarnil možnost postoupit dvě kola před koncem skupiny do osmifinále. Po prohře s CSKA má Basilej na kontě stejně jako ruský celek šest bodů se ztrátou šesti bodů na vedoucí Manchester United. Poslední je bez bodu Benfica Lisabon.

Basilej přišla o možnost zařídit si předčasný postup ze skupiny
Basilej přišla o možnost zařídit si předčasný postup ze skupiny

Góly

Domácí: 32. Zuffi

Hosté: 65. Dzagojev, 79. Wernbloom

Sestavy

Domácí: Vaclík – Akanji, Suchý (C), É. Álvarez Balanta – Lang, Xhaka (73. Dié), Zuffi, Petretta (84. Itten) – Steffen, Oberlin (71. Al. Ajeti), M. Elyounoussi.

Hosté: Akinfejev (C) – Vasin, V. Berezuckij, A. Berezuckij – Mário Fernandes, B. Natcho (90. Žamaletdinov), Wernbloom, Golovin, Ščennikov – Kučajev (90+1. G. Milanov), Vitinho (46. Dzagojev).

Náhradníci

Domácí: Salvi, Fransson, Dié, Ajeti, Riveros, Itten, Bua

Hosté: Pomazun, Ignaševič, Milanov, Dzagojev, Nababkin, Žamaletdinov, Olanare

Karty

Domácí: Xhaka, É. Álvarez Balanta

Hosté: B. Natcho, Mário Fernandes

Rozhodčí

Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Đurđević (všichni SRB)

Stadion

St. Jakob-Park, Basilej

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud