20. února 2018 • 22:38

VIDEO: Messi poprvé dal gól Chelsea a trefil remízu, Bayern přejel Besiktas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea v prvním osmifinále Ligy mistrů remizovali s Barcelonou 1:1 a prodloužili neporazitelnost s katalánským celkem, která trvá od února 2006. Úvodní trefu obstaral Brazilec Willian, ale v 75. minutě vyrovnal Lionel Messi a vůbec poprvé v kariéře vstřelil proti „Blues“. Ve druhém utkání rozdrtil Bayern Mnichov turecký Besiktas Istanbul 5:0.



Barcelona neporazila Chelsea v předchozích sedmi zápasech a už úvod ukázal, že těžké to bude mít i dnes. Katalánci sice podle očekávání drželi míč, ale mnohem nebezpečnější byli v první půli Londýňané.

Hosté zahrozili jen po čtvrthodině Paulinhovou nepřesnou hlavičkou a pak přišly velké chvíle domácího Williana, kterého jen obrovská smůla připravila o gól. V 33. minutě nejprve technickou střelou orazítkoval jednu tyč a v 41. minutě neméně povedeným pokusem trefil tyč druhou.

Na startu druhé půle z úhlu minul hostující Suárez a pak už se konečně dočkal Willian. Z rohového kopu ho našel před vápnem Hazard a brazilský záložník přízemní střelou k tyči překonal Ter Stegena. Šest z devíti branek v Lize mistrů dal zpoza vápna.

Barcelona pak přidala a k vyrovnání jí nakonec pomohla chyba v domácí rozehrávce. Iniesta našel ve vápně Messiho a ten zamířil přesně k tyči. Z třicáté střely proti Chelsea dal první gól, zároveň se stal s 22 trefami nejlepším střelcem osmifinálové fáze soutěže.

Chelsea FC - FC Barcelona 1:1 (0:0)

Branky: 62. Willian - 75. Messi. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Rüdiger, Morata - Rakitič, Suárez, Busquets. Diváci: 40.000.

Sestavy:

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Moses, Fábregas, Kanté, Alonso - Willian, Hazard, Pedro (83. Morata). Trenér: Conte.

Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič, Busquets, Paulinho (63. Vidal) - Messi, Suárez, Iniesta (90. Gomes). Trenér: Valverde.

Góly

Domácí: 63. Willian

Hosté: 75. Messi

Sestavy

Domácí: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses, Fàbregas (84. Drinkwater), Kanté, Alonso – Willian, E. Hazard, Pedro (83. Morata).

Hosté: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta (C) (90+1. A. Gomes) – Paulinho (64. Aleix Vidal) – L. Suárez, Messi.

Náhradníci

Domácí: Caballero, Cahill, Zappacosta, Drinkwater, Giroud, Morata

Hosté: Cillessen, Dembèlé, Digne, Suárez, Vidal, Vermaelen, Gomes

Karty

Domácí: Rüdiger, Morata

Hosté: Rakitić, L. Suárez, Busquets

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun (všichni Turecko)

Stadion

Stamford Bridge, London

Brazilec Willian se zdraví po utkání s Argentincem Lionelem Messim
Brazilec Willian se zdraví po utkání s Argentincem Lionelem Messim

Besiktas si zkomplikoval zápas na půdě Bayernu hned v 16. minutě, kdy Hutchinson špatně přihrál dozadu a Vida těsně před vápnem zastavil Lewandowského, za což dostal červenou kartu. Dvě nejrychlejší vyloučení v tomto ročníku Ligy mistrů se zrodila po faulech na Lewandowského, ve skupině ho v 11. minutě nedovoleně zastavil Kums z Anderlechtu Brusel.

Turecký celek dokázal zahrozit i v deseti, Vágner Love však přestřelil a Quaresmu vychytal Ulreich. Jinak se ale hrálo spíše před hostující brankou a Besiktas několikrát zachránil gólman Fabri.

Ve 43. minutě už ale nedokázal zasáhnout proti Müllerovi, který jej zblízka překonal mezi nohy po Comanově přízemním centru a šťastné Alabově teči. Bayern neprohrál předchozích 61 soutěžních utkání, v nichž skóroval Müller, a potvrdil to i dnes.

SESTŘIH Ligy mistrů: Bayern Mnichov - Besiktas Istanbul 5:0. Jasnou výhru favorita řídil Müller
Video se připravuje ...

V 50. minutě Lewandowski z přímého kopu napálil tyč, ale za další tři minuty se už po jeho přihrávce prosadil z první k tyči Coman. V poslední půlhodině unaveným hostům došly síly a Bayern ještě třikrát udeřil.

V 66. minutě se Kimmichově centru podruhé v utkání skóroval Müller a v 79. a 88. minutě dvakrát do prázdné branky doklepl Lewandowski. Bayern vyhrál čtrnáctý soutěžní zápas za sebou a vyrovnal tím svůj letitý rekord z roku 1980. Mnichované si prakticky zajistili sedmý postup do čtvrtfinále Ligy mistrů po sobě.

Odvety se hrají 14. března.

Bayern Mnichov - Besiktas Istanbul 5:0 (1:0)

Branky: 43. a 66. Müller, 79. a 88. Lewandowski, 53. Coman. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.). ŽK: Lewandowski - Quaresma, Pepe. ČK: 16. Vida (Besiktas). Diváci: 70.000.

Sestavy:

Bayern: Ulreich - Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba - Vidal (83. Tolisso), Javi Martínez, James Rodríguez (44. Robben) - Müller, Lewandowski, Coman (81. Ribéry). Trenér: Heynckes.

Besiktas: Fabri - Adriano, Pepe, Vida, Erkin (69. Gönül) - Hutchinson, Medel (85. Arslan) - Quaresma, Talisca, Babel - Love (57. Tošič). Trenér: Günes.

Góly

Domácí: 43. T. Müller, 52. Coman, 66. T. Müller, 79. Lewandowski, 88. Lewandowski

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – Arturo Vidal (83. Tolisso), Javi Martínez, James Rodríguez (44. Robben) – T. Müller (C), Lewandowski, Coman (81. Ribéry).

Hosté: Fabri – Adriano, Pepe, D. Vida, Erkin (69. Gönül) – Hutchinson (C), Medel (85. Arslan) – Quaresma, Talisca, Babel – Love (57. D. Tošić).

Náhradníci

Domácí: Starke, Wagner, Süle, Ribéry, Robben, Rafinha, Tolisso

Hosté: Zengin, Tošić, Negredo, Özyakup, Lens, Arslan, Gönül

Karty

Domácí: Lewandowski

Hosté: D. Vida (č), Quaresma, Pepe, D. Tošić

Rozhodčí

Hațegan – Șovre, Gheorghe (ROU)

Stadion

Allianz Arena, München

Návštěva

70000 diváků

Brazilec Willian se zdraví po utkání s Argentincem Lionelem Messim
Brazilec Willian se zdraví po utkání s Argentincem Lionelem Messim

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud