21. února 2018 • 22:34

SESTŘIHY: Šachtar zdolal AS Řím 2:1, Schick jen seděl. Sevilla s United bez gólů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční utkání osmifinále Ligy mistrů mezi Sevillou a Manchesterem United nenabídlo ani jeden gól, přestože Španělé na domácí půdě dominovali. Angličané si nakonec odváží cennou remízu, zatímco AS Řím ztratil na půdě Šachtaru vedení 1:0 a z Ukrajiny si odvezl porážku 1:2. Český útočník Patrik Schick sledoval utkání pouze z lavičky náhradníků.



Šachtar zdolal AS Řím počtvrté v řadě

Římané měli v první půli několik šancí, ale zejména Edin Džeko je zahazoval. Ovšem právě bosenský kanonýr v 41. minutě kolmou přihrávkou za obranu našel nabíhajícího Cengize Ülkera, který se štěstím propálil gólmana a poslal hosty do vedení.

V 52. minutě však Jaroslav Rakickij padesátimetrovým pasem za obranu našel Ferreyru, který si zasekl míč kolem obránce a srovnal. Marlose pak ve velké šanci vychytal gólman hostů Alisson, který skvěle vytáhl i Taisonovu střelu.

V 71. minutě už ale nestačil na ideálně umístěný přímý kop Freda, který dokonal obrat. Ani pak trenér Eusebio Di Francesco neukázal na Schicka, který zůstal celý zápas jen mezi náhradníky. Stále tak čeká na svou premiéru v Lize mistrů.

Šachtar vyhrál už čtvrtý z pěti vzájemných soubojů, zatímco AS Řím prohrál páté utkání v osmifinále za sebou.

SESTŘIH Ligy mistrů: Šachtar Doněck - AS Řím 2:1. Schick jen na lavičce
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 52. Ferreyra, 71. Fred

Hosté: 41. Ünder

Sestavy

Domácí: Pjatov – Butko, Kryvcov (45+3. Ordec), Rakyckyj, Ismaily – Stěpaněnko, Fred – Marlos, Taison (C), Bernard (90+2. Kovalenko) – Ferreyra.

Hosté: Alisson – Florenzi (71. Peres), Manolas, Fazio, Kolarov – De Rossi (C), Strootman – Ünder (72. Gerson), Nainggolan (83. Defrel), Perotti – Džeko.

Náhradníci

Domácí: Ševčenko, Dentinho, Ordec, Patrick, Petrjak, Zubkov, Kovalenko

Hosté: Skorupski, Jesus, Pellegrini, Schick, Defrel, Peres, Gerson

Karty

Domácí: Ferreyra, Taison

Rozhodčí

William Collum. Asistenti: David McGeachie, Francis Connor. Čtvrtý rozhodčí: Douglas Potter. Brankoví rozhodčí: Bobby Madden, John Beaton (všichni SCO)

Stadion

Stadion Metalist, Charkov (UKR)

Obránce AS Řím Manolas vítězem ve vzdušném souboji
Obránce AS Řím Manolas vítězem ve vzdušném souboji

Španělé dominovali, United dali gól z ofsajdu

Zápas v Seville byl spíše soubojem obran. Když už se do šance dostal manchesterský kanonýr Romelu Lukaku, tak z voleje přestřelil. Na druhé straně zase dvakrát neuspěl Joaquín Correa a v nastavení hosty podržel brankář David De Gea, který skvěle zneškodnil hlavičku Luise Muriela. A když v jediné vážnější šanci druhé půle hlavičkoval Pablo Sarabia nad, rozešly se oba celky smírně.

Manchester, jemuž v závěru sudí neuznali gól Lukakua kvůli hraní rukou, tak uhrál popáté z posledních sedmi zápasů na španělské půdě výsledek 0:0. Naopak Sevilla, která Manchester přestřílela 25:6, ale potýkala se s přesností zakončení, hrála doma v pohárech bez branek poprvé od roku 2005 a po 63 zápasech.

SESTŘIH Ligy mistrů: Sevilla - Manchester United 0:0
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: S. Rico – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – Banega (89. Pizarro), N'Zonzi – Sarabia, F. Vázquez, Correa – Muriel (85. Sandro Ramírez).

Hosté: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – A. Herrera (17. P. Pogba), N. Matić, McTominay – Mata (80. Martial), R. Lukaku, Alexis Sánchez (75. Rashford).

Náhradníci

Domácí: Soria, Carriço, Ben Yedder, Pizarro, Nolito, Roque, Ramírez

Hosté: Romero, Bailly, Darmian, Pogba, Lingard, Martial, Rashford

Karty

Domácí: N'Zonzi

Hosté: Alexis Sánchez

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore

Stadion

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud