14. března 2018 • 11:20

Mourinho po vypadnutí z Ligy mistrů: Ničeho nelituji, nehráli jsme špatně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro fotbalisty Manchesteru United není podle trenéra Josého Mourinha vyřazení v osmifinále Ligy mistrů nic nového. Portugalský kouč po úterním vyřazení se Sevillou připomněl, že on sám slavil na Old Trafford postup jako trenér Porta a Realu Madrid.



Manchester United v úterý po dvou gólech Wissama Ben Yeddera prohrál 1:2 a po bezbrankové remíze z úvodního utkání vypadl. Sevilla naopak postoupila do čtvrtfinále Ligy mistrů poprvé. „Nemyslím, že bychom hráli špatně. Ničeho nelituji. Já jsem odevzdal sto procent, hráči také. Bojovali jsme a prohráli jsme. To se stává,“ uvedl Mourinho na webu BBC.

United si od finálové účasti v roce 2011 zahráli čtvrtfinále Ligy mistrů jen jednou, takže podle Mourinha není vyřazení se Sevillou žádná tragédie. „Jako soupeř jsem tady na Old Trafford po postupu seděl dvakrát. S Portem v roce 2004 a s Realem Madrid v roce 2013. Takže pro klub nejde o nic nového,“ dodal.

Naštvaný a zdrcený Romelu Lukaku po vypadnutí z Ligy mistrů se španělskou Sevillou
Naštvaný a zdrcený Romelu Lukaku po vypadnutí z Ligy mistrů se španělskou Sevillou

Zdůraznil také, že šlo o souboj dvou posledních vítězů Evropské ligy, takže podle něj nebylo vyřazení ani žádnou senzací. „Sevilla má velmi dobrý tým, který umí držet míč. Mají na to skvělé hráče v záloze. A přesně to se jim dařilo skoro celý zápas,“ prohlásil Mourinho.

Vyzdvihl i výkon Ben Yeddera, který přišel na hřiště v 72. minutě a za šest minut poté stihl dát dva góly. „Někdy přeje štěstí při střídání mně, jindy soupeři. Pro Vincenza (Montellu, trenéra Sevilly) to byl dobrý a šťastný krok. První gól změnil charakter celého zápasu,“ uvedl portugalský kouč.

„Nemáme se na co vymlouvat,“ přidal záložník Nemanja Matič, kterého mrzelo, že United nenavázali na přesvědčivý výkon a vítězství z víkendového šlágru s Liverpoolem. „Proti Liverpoolu jsme odehráli velký zápas a před odvetou jsme byli nahoře. Ale Sevilla byla lepší a zasloužila si postup,“ uznal.

Góly

Domácí: 84. R. Lukaku

Hosté: 74. Ben Yedder, 78. Ben Yedder

Sestavy

Domácí: de Gea – A. Valencia (C) (77. Mata), Smalling, Bailly, Young – Fellaini (60. P. Pogba), N. Matić – Lingard (77. Martial), Alexis Sánchez, Rashford – R. Lukaku.

Hosté: S. Rico – Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero (C) – N'Zonzi, Banega – Sarabia, F. Vázquez (88. Pizarro), Correa (89. Geis) – Muriel (72. Ben Yedder).

Náhradníci

Domácí: Romero, Darmian, Lindelöf, Mata, McTominay, Pogba, Martial

Hosté: Soria, Ben Yedder, Geis, Pizarro, Pareja, Nolito, Arana

Karty

Domácí: Rashford

Hosté: Banega, Ben Yedder, Correa, Sarabia

Rozhodčí

Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra (všichni Nizozemsko)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud