25. dubna 2018 • 23:00

Liga mistrů: Bayern – Real 1:2. Domácí vedli, výhru Madridu trefil Asensio

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid otočili úvodní semifinále Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov a zvítězili 2:1. Obhájci trofeje tak mají do finále blíž. Odveta ve Španělsku se hraje příští úterý. Bayern sice vedl gólem Joshuy Kimmicha z 28. minuty, těsně před pauzou ale srovnal další krajní obránce Marcelo a v 57. minutě střídající Marco Asensio dokonal obrat. Real si z Mnichova odvezl stejný výsledek jako v loňském čtvrtfinále, německého soupeře porazil v šestém pohárovém utkání za sebou a připravil mu první domácí soutěžní prohru v této sezoně.



 První komplikace pro Bayern nastala už v osmé minutě, kdy se zranil zkušený záložník Robben a musel ho vystřídat Thiago. Po pasáži bez větších šancí ve 28. minutě domácí otevřeli skóre z rychlého protiútoku. James Rodríguez, jenž v bavorském mužstvu hostuje právě z Realu, vyslal po křídle Kimmicha a pravý bek střelou z úhlu překvapil brankáře Navase.

O chvíli později přišel Bayern také o zraněného stopera Boatenga, kterého nahradil Süle. Mnichovští pak měli velkou převahu, ale druhý gól nepřidal Ribéry ani Hummels.

"Bílý balet" ve 44. minutě srovnal hned z první větší šance. Marcelo se na hranici šestnáctky dostal k odraženému míči a z voleje ho poslal přesně k tyči. Těsně před pauzou ještě Navas zneškodnil Lewandowského hlavičku.

Autor vyrovnávací branky Realu obránce Marcelo
Autor vyrovnávací branky Realu obránce Marcelo

Německý mistr začal aktivněji i druhý poločas, několik závarů však nedotáhl. V 57. minutě chladnokrevní hosté udeřili podruhé. Obránce Bayernu Rafinha špatnou přihrávkou rozjel brejk Realu, na jehož konci Lucas Vázquez našel přesně zakončujícího Asensia.

Chvíli poté Navas vyrazil Ribéryho ránu a gól z velké šance nedal ani Müller, který si na brankové čáře překážel s Lewandowskim.

V 71. minutě nebyla uznána branka Ronalda kvůli jeho zpracování rukou. Portugalský kanonýr tak v 11. zápase tohoto ročníku LM poprvé vyšel střelecky naprázdno. Pokus náhradníka Benzemy pak zastavil nohou domácí gólman Ulreich.

Bayern si v závěru vytvořil tlak, jenže na obranu Realu nevyzrál. V největší příležitosti Lewandowski vystřelil vedle. Madridský tým se tak přiblížil dalšímu finále a rekordnímu třetímu triumfu v Champions League po sobě.

SESTŘIH Ligy mistrů: Bayern Mnichov - Real Madrid 1:2. Zápas rozsekl žolík Asensio
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28. Kimmich

Hosté: 44. Marcelo, 57. Asensio

Sestavy

Domácí: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (34. Süle), Hummels, Rafinha – Javi Martínez (75. Tolisso) – Robben (8. Th. Alcântara), T. Müller (C), James Rodríguez, Ribéry – Lewandowski.

Hosté: Navas – Carvajal (67. Benzema), Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro (83. Kovačić), Kroos – L. Vázquez, Ronaldo, Isco (46. Asensio).

Náhradníci

Domácí: Starke, Wagner, Süle, Alcântara, Bernat, Rudy, Tolisso

Hosté: Casilla, Vallejo, Benzema, Bale, Hernández, Asensio, Kovačić

Karty

Domácí: Ribéry, Th. Alcântara

Hosté: Casemiro

Rozhodčí

Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni NED)

Stadion

Allianz Arena, München

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud