25. dubna 2018 • 23:00

Liga mistrů: Bayern – Real 1:2. Domácí vedli, výhru Madridu trefil Asensio

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid otočili úvodní semifinále Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov a zvítězili 2:1. Obhájci trofeje tak mají do finále blíž. Odveta ve Španělsku se hraje příští úterý. Bayern sice vedl gólem Joshuy Kimmicha z 28. minuty, těsně před pauzou ale srovnal další krajní obránce Marcelo a v 57. minutě střídající Marco Asensio dokonal obrat. Real si z Mnichova odvezl stejný výsledek jako v loňském čtvrtfinále, německého soupeře porazil v šestém pohárovém utkání za sebou a připravil mu první domácí soutěžní prohru v této sezoně.



 První komplikace pro Bayern nastala už v osmé minutě, kdy se zranil zkušený záložník Robben a musel ho vystřídat Thiago. Po pasáži bez větších šancí ve 28. minutě domácí otevřeli skóre z rychlého protiútoku. James Rodríguez, jenž v bavorském mužstvu hostuje právě z Realu, vyslal po křídle Kimmicha a pravý bek střelou z úhlu překvapil brankáře Navase.

O chvíli později přišel Bayern také o zraněného stopera Boatenga, kterého nahradil Süle. Mnichovští pak měli velkou převahu, ale druhý gól nepřidal Ribéry ani Hummels.

"Bílý balet" ve 44. minutě srovnal hned z první větší šance. Marcelo se na hranici šestnáctky dostal k odraženému míči a z voleje ho poslal přesně k tyči. Těsně před pauzou ještě Navas zneškodnil Lewandowského hlavičku.

Autor vyrovnávací branky Realu obránce Marcelo
Autor vyrovnávací branky Realu obránce Marcelo

Německý mistr začal aktivněji i druhý poločas, několik závarů však nedotáhl. V 57. minutě chladnokrevní hosté udeřili podruhé. Obránce Bayernu Rafinha špatnou přihrávkou rozjel brejk Realu, na jehož konci Lucas Vázquez našel přesně zakončujícího Asensia.

Chvíli poté Navas vyrazil Ribéryho ránu a gól z velké šance nedal ani Müller, který si na brankové čáře překážel s Lewandowskim.

V 71. minutě nebyla uznána branka Ronalda kvůli jeho zpracování rukou. Portugalský kanonýr tak v 11. zápase tohoto ročníku LM poprvé vyšel střelecky naprázdno. Pokus náhradníka Benzemy pak zastavil nohou domácí gólman Ulreich.

Bayern si v závěru vytvořil tlak, jenže na obranu Realu nevyzrál. V největší příležitosti Lewandowski vystřelil vedle. Madridský tým se tak přiblížil dalšímu finále a rekordnímu třetímu triumfu v Champions League po sobě.

SESTŘIH Ligy mistrů: Bayern Mnichov - Real Madrid 1:2. Zápas rozsekl žolík Asensio
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28. Kimmich

Hosté: 44. Marcelo, 57. Asensio

Sestavy

Domácí: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (34. Süle), Hummels, Rafinha – Javi Martínez (75. Tolisso) – Robben (8. Th. Alcântara), T. Müller (C), James Rodríguez, Ribéry – Lewandowski.

Hosté: Navas – Carvajal (67. Benzema), Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro (83. Kovačić), Kroos – L. Vázquez, Ronaldo, Isco (46. Asensio).

Náhradníci

Domácí: Starke, Wagner, Süle, Alcântara, Bernat, Rudy, Tolisso

Hosté: Casilla, Vallejo, Benzema, Bale, Hernández, Asensio, Kovačić

Karty

Domácí: Ribéry, Th. Alcântara

Hosté: Casemiro

Rozhodčí

Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni NED)

Stadion

Allianz Arena, München

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud