27. května 2018 • 08:49

Ronaldo po finále šokoval. Naznačil odchod z Realu stejně jako hrdina Bale

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechny oslavné konfety po triumfu v Lize mistrů ještě nespadly na zem a v médiích už se začalo spekulovat, zda finále s Liverpoolem nebylo posledním zápasem Cristiana Ronalda a Garetha Balea v dresu Realu Madrid. A hvězdný Portugalec k tomu přispěl sám svými výroky, když médiím sdělil, že o své budoucnosti bude informovat v příštích dnech.



O Ronaldově možném odchodu z Realu Madrid se mluvilo už několikrát, v poslední době byl však v tomto ohledu klid. Proto nejčerstvější výrok zaskočil všechny. "Teď si chci užít trofej a v příštích dnech dám odpověď fanouškům. Bylo opravdu krásné hrát za Madrid," prohlásil Ronaldo krátce po finále. "Jestli je to loučení? Odpověď přijde za pár dní. Budoucnost žádného hráče teď není důležitá. Teď píšeme historii a za pár dní něco řeknu," dodal.

Ronaldo dotáhl Real k třetímu triumfu v Lize mistrů za sebou a k celkově třináctému pomohl hned patnácti góly, což z něj dělá nejlepšího střelce soutěže. V semifinále a finále se ale neprosadil a především ve finále ho zastínil Gareth Bale.

Ten dal ve finále dva góly a především ten první stál za to. Běžela 64. minuta, Marcelo z levé strany odcentroval do míst mezi penaltovým puntíkem a čárou ohraničující velké vápno. Bale se náhled odhodlal k akrobatickému kousku, zavěsil se do vzduchu, střihl nohama přes hlavu a trefil míč ideálně. Ten zapadl pod břevno mimo dosah brankáře a Real se dostal do vedení 2:1, které už šampioni nepustili.

Balea poháněla i křivda, že se nevešel do základní sestavy. "Byl jsem hodně zklamaný, že v ní nejsem. Chápu, že může hrát jen 11 hráčů, ale cítil jsem, že si to zasloužím. Nejlepší, co jsme mohl udělat, bylo naskočit do zápasu a mít na něj vliv. A to jsem určitě měl," usmíval se Bale, který přidal i gól na 3:1 a stal se tak prvním náhradníkem v historii finále LM, který dal dva góly.

Je možné, že svým hvězdným výkonem ve finále se nejlepším možným způsobem rozloučil s fanoušky Realu. Už delší dobu se totiž spekuluje o jeho odchodu. "Potřebuji hrát týden co týden. A to tuto sezonu nebylo. Měl jsem nějaká zranění, ale když jsme byl zdravý, stejně jsem moc nehrál. Musím si proto sednout se svým agentem a probrat situaci," naznačil Bale.

Sestřih finále LM: Real Madrid - Liverpool 3:1. Rozhodly minely brankáře Kariuse
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud