14. srpna 2018 • 20:10

Dynamo Kyjev – Slavia 2:0. Sen o Lize mistrů uťal i gól z ofsajdu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie na postup do základní skupiny Ligy mistrů nedosáhnou ani letos. Rozhodla o tom, po domácí remíze 1:1, prohra v odvetném utkání 3. předkola na půdě Dynama Kyjev (0:2). Hosté rychle prohrávali po trefě Verbiče. Vyrovnávací trefu Stanislava Tecla následně rozhodčí záhadně neuznali, zatímco trefu Besedina, který přebíral míč ve viditelném ofsajdu ano. Slavia se s evropskými poháry na podzim neloučí, bude totiž hrát základní skupinu Evropské ligy.



Ukrajinského favorita v souboji vicemistrů svých zemí poslal v 11. minutě do vedení Benjamin Verbič a pojistku přidal v 74. minutě Arťom Besedin gólem z ofsajdu. Na druhé straně rozhodčí naopak v 38. minutě Stanislavu Teclovi ve sporné situaci vyrovnávací trefu neuznali.

Slavia utrpěla první soutěžní porážku v nové sezoně a nenaváže na dosud jedinou účast v základní skupině Ligy mistrů z roku 2007. Po vyřazení z kvalifikace ji čeká skupina Evropské ligy. Dynamo si naopak zahraje závěrečné 4. předkolo Ligy mistrů.

Slávistický kouč Jindřich Trpišovský udělal oproti úvodnímu utkání v Edenu jednu změnu v sestavě, když do útoku místo Škody nasadil Tecla. Deli se Sýkorou se stihli uzdravit. Za Dynamo poprvé v sezoně nastoupil chorvatský vicemistr světa obránce Pivarič.

Vstup do utkání Pražanům nevyšel a už v 11. minutě inkasovali. Hostující obrana zaspala při Cygankovově přímém kopu a nabíhající Verbič ve skluzu poslal míč do sítě. Slovinský křídelník dal poslední tři góly Kyjeva, trefil se i v úvodním duelu v Edenu.

V 18. minutě mohl opět udeřit Verbič, kterého vychytal Kolář. Slavia v závěru poločasu přidala a v 38. minutě dokonce na několik sekund slavila vyrovnání, poté co Ngadeu vrátil balon před branku a Tecl jej dorazil za Bojka. 

Po chvíli však pomezní rozhodčí odmával ofsajd, nejspíš kvůli tomu, že v postavení mimo hru stojící Deli atakoval obránce. Za protesty dostali žluté karty Hušbauer a náhradní brankář Kovář a asistent trenéra Köstl byl vykázán na tribunu.

Slávisty sporná situace nabudila a před pauzou si vytvořili tlak. Zmrhal však pálil těsně nad a Coufalovu ránu domácí hráči zblokovali. Červenobílí se i po přestávce tlačili za vyrovnáním, ale defenziva Dynama, která v sezoně dosud jen jednou inkasovala, si dlouho počínala jistě. Až v 68. minutě hosté vyšachovali domácí obranu, Souček však ve skluzu netrefil prázdnou branku.

Zahozená šance slávisty přišla draho. V 74. minutě totiž Cygankov vysunul Besedina a ten přehodil brankáře Koláře. Sudí branku uznali, i když padla z ofsajdu. V závěru už Pražanů na zdramatizování duelu neměli a mohli být rádi, že z několika šancí ještě neinkasovali.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud