Jonáš Bartoš
19. září 2018 • 23:21

Plzeňské drama v LM: Limberského šajtle, góly Krmenčíka i ztracené body

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poločasová euforie po vedení 2:0, pak ohromné nervy a konečná remíza 2:2. Fotbalisté Viktorie Plzeň předvedli proti CSKA velmi solidní vstup do Ligy mistrů. Zejména první poločas vypadal ze strany českého mistra naprosto brilantně. Západočeské snažení korunovaly dvě trefy se stejným střelcem i autorem klíčové akce. David Limberský úřadoval svou pravou šajtlí a Michael Krmenčík zakončoval. Po přestávce se ale zvedlo CSKA a i díky proměněné penaltě v nastavení si vezou do Moskvy bod.



29. minuta, 42. minuta. Dva gólové momenty, které nasměrovaly domácí eskadru k poločasu snů na úvod skupiny G v Lize mistrů. U obou akcí stála dvojice Limberský, Krmenčík. V prvním případě si plzeňský bek nedaleko velkého vápna překvapivě vzal míč, aby rozehrál standardní situaci. Pravou šajtlí zacentroval na zadní tyč, kde míč hlavou do velkého vápna vrátil pohotový Radim Řezník. Tečovaný míč se dostal ke Krmenčíkovi, který zakončil přesně – 1:0 pro Plzeň!

Druhá gólová akce na sebe nenechala dlouho čekat. Limberský znovu použil svou pravou šajtli, pro fotbalisty neobvyklou, ale v případě plzeňského obránce velmi účinnou zbraň. Polovysoký centr si našel znovu Krmenčík, nerozpakoval se a levačkou z voleje nádherně napálil míč do sítě.

Plzeňskému ostrostřelci tedy stačil pouhý poločas v Lize mistrů, aby se v elitní soutěži zapsal dvakrát mezi střelce. Ve snovém zápase, kdy za premiérový poločas na půdě Ligy mistrů zapsal dvě branky, měl zároveň smůlu. Ve druhém poločase si nejspíš natáhl sval a musel předčasně střídat, v 74. minutě šel na hřiště Jakub Řezníček.

Vrba: Jeden z nejlepších zápasů pode mnou. Ale zbytečně jsme ho nezvládli
Video se připravuje ...

Druhý plzeňský muž utkání, David Limberský, zase i v 35 letech ukázal, že se na velké zápasy dokáže výborně nachystat. Neúnavně piloval levou lajnu, zejména v povedeném prvním poločase předvedl několik výtečných sprintových úniků a při rozehrávce prakticky neztratil balon. Navíc ve spolupráci s Kovaříkem výborně zavírali prostor nebezpečnému Fernandesovi, který se téměř k ničemu nedostal.

Hráči CSKA ale ve druhém poločase dupli na plyn, navíc hned po přestávce snížil talentovaný střelec Čalov. Plzeň se narůstajícímu tlaku nakonec neubránila. Sudí po faulu na Hubníka a v druhém případě kvůli ofsajdu neuznal hned dvě trefy CSKA. Když už se zdálo, že Plzeň poprvé ve své historii urve v úvodním zápase skupiny Ligy mistrů tři body, hosté nakonec dokázali srovnat. V divokém závěru, když už běželo nastavení, hlavní arbitr při jedné z posledních akcí písknul penaltu, kterou proměnil Vlašič a uzavřel skóre na konečných 2:2.

SESTŘIH LM: Plzeň - CSKA Moskva 2:2. Hosté zachránili remízu z penalty na konci
Video se připravuje ...

Nejlepší by bylo, kdybychom v každém zápase hráli takhle, říká Hrošovský
Video se připravuje ...

Krmenčík: Z hymny Ligy mistrů jsme měli husí kůži. Létali jsme z ní po hřišti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud