20. září 2018 • 12:10

Nedvěd nastoupil na sudí. Ronaldova sestra o vyloučení: Ostuda fotbalu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hattrick Lionela Messiho, parádní podívaná při vítězství Liverpoolu nad Paris St. Germain, nebo překvapivá porážka Manchesteru City s Lyonem? Ne, hlavní událost prvního kola základních skupin Ligy mistrů je jasná. Vyloučení hvězdného Cristiana Ronalda v 29. minutě utkání Juventusu ve Valencii vyvolalo vlnu reakcí. Jedním z hlavních Ronaldových zastánců se stali viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd a Ronaldova sestra Katie Aveirová.



Góly

Domácí:

Hosté: 45. Pjanić, 51. Pjanić

Sestavy

Domácí: Neto – Vezo (57. Čeryšev), Gabriel, Murillo, Gayá – Soler, Parejo (C), Wass, Guedes (70. S. Mina) – Rodrigo, Batshuayi (70. Gameiro).

Hosté: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini (C), Sandro – S. Khedira (23. Can), Pjanić (67. Costa, 89. Rugani), Matuidi – Bernardeschi, Mandžukić, Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Doménech, Diakhaby, Piccini, Čeryšev, Gameiro, Mina, Torres

Hosté: Perin, Benatia, Rugani, Can, Costa, Cuadrado, Dybala

Karty

Domácí: Parejo, Murillo, Vezo

Hosté: Ronaldo (č), Sandro, Szczęsny, Rugani

Rozhodčí

F. Brych – M. Borsch, S. Lupp

Stadion

Estadio de Mestalla (Valencia).

Zasloužil si Ronaldo  odejít předčasně  odejítz hřiště za to, když obránce Jeisona Murilla po vzájemném souboji ve vápně poplácal po hlavě? „Jenže on ho zatahal za vlasy,“ domníval se španělský rozhodčí Juan Oliver v rozhovoru pro rádio Marca. To však žádný záběr jednoznačně neprokázal.

Anglický arbitr Mark Clattenburg považoval postih pro Ronalda, který se zrodil po konzultaci asistenta sudího s hlavním rozhodčím Felixem Brychem za příliš přísný. „Asistent rozhodčího si asi myslel, že Ronaldo soupeře uhodil loktem, ale to se nestalo. Jen položil ruku na jeho hlavu a nechápu, jak v tom někdo mohl vidět nesportovní chování,“ popsal v komentáři pro Daily Mail. Sám by rozhodl jinak. „Nařídil bych přímý kop pro Valencii a dal žlutou kartu oběma hráčům.“

SESTŘIH LM: Valencie - Juventus 0:2. Favorit vyhrál i přes diskutované Ronaldovo vyloučení
Video se připravuje ...

V táboře Juventusu bylo patrné rozladění navzdory tomu, že tým i přes oslabení zvítězil 2:0. Ronalda při odchodu do šaten jako první utěšoval viceprezident klubu Pavel Nedvěd . Ten měl podle deníku Marca společně s dalšími dvěma funkcionáři z vedení hlasitě vyčítat rozhodčím jejich verdikt, když šli do šatny na začátku poločasové pauzy. Sudí okolo bývalého českého reprezentanta jen prošli, aniž by se s ním zapojili do jakékoliv debaty.

Na Ronaldovu stranu se postavila také jeho sestra Katie Aveirová. „Ostuda fotbalu, spravedlnost se ukáže,“ psala na sociální síti. „Chtějí tě zničit, ale to se jim nepodaří,“ vzkázala sourozenci na dálku. Někdejší obránce Manchesteru United a Ronaldův spoluhráč Rio Ferdinand zase poradil: „Měl by ten verdikt napadnout.“

Není pochyb, že rozhodování o výši trestu pro Ronalda bude nyní pod drobnohledem.

Nedvěd o angažování Ronalda: Může se to zdát jako bláznivý nápad, byl to ale dobrý obchod
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud