Radek Špryňar
22. října 2018 • 21:55

Plzeňský svátek v Madridu. Hubník a spol. sbírali selfie, Limberský skóroval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MADRIDU | Fotky, selfie, ohromené výrazy. Hráči Viktorie v pondělí krátce po sedmé hodině večerní poprvé vstoupili na trávník Santiaga Bernabéu. V teplákových soupravách a s telefony v rukou. Mimořádná událost v historii klubu i v kariérách aktérů se musí přece zvěčnit.



Cvak, cvak, cvak.

David Limberský stál kousek od středového kruhu. Sám. Nikým nerušen. Evidentně si vychutnával krásu, nádheru a noblesu obřího stadionu Realu Madrid s kapacitou pro více jednaosmdesát tisíc fanoušků. Ani on neodolal. Do mobilu pečlivě uschoval pár dokumentárních fotografií.

Na trávník napochodovalo i kompletní vedení Viktorie. Majitel klubu Tomáš Paclík, generální manažer Adolf Šádek s bodyguardem a sportovní ředitel František Mysliveček. V hloučku chvíli klábosili, Šádek se chvílemi pustil do žoviální debaty s hráči. Legrace nechyběla. Tohle největší persona klubu umí. Dát najevo, že je s hráči na stejné vlně. Před těžkými střety je podpořit, pozitivně naladit.
Trénink začíná.

Přesně v 19.30 hodin vyšel jako první z útrob San Bernabéu trenér Pavel Vrba , za ním levonohé křídlo Martin Zeman , gólman Matúš Kozáčik a následně i zbytek týmu. V slušivých modrých mikinách připraveni k tréninkové jednotce.

Z hloučku se náhle odpojil David Limberský. S míčem u nohy postupoval sám na branku. „Dej gól. Limba. Dej. Jako první z nás tady,“ řval kdosi z hráčů. Když jeden z nejzkušenějších borců Viktorie umístil balon pravačkou přesně k levé tyči, zvedl ruce nad hlavu a vítězoslavně běžel zpátky ke spoluhráčům. Ti mu na oplátku tleskali. Všichni měli ústa od ucha k uchu. I uzdravený Jan Kopic.

Konec srandy. Jednotka pod přísným dohledem Pavla Vrby začíná. I když… švanda nechyběla ani v dalších patnácti minutách, které byly vyhrazené pro média.

„Viktorkááááá,“ rozeznělo se zničehonic stadionem. Na tribuny právě dorazila zhruba čtyřicetihlavá skupinka příznivců a sponzorů klubu. „Kdo vyhraje dneska? Viktorka plzeňská!,“ křičeli do ticha San Bernabéu jeden z nejznámějších chorálů pětinásobného českého mistra. Když směrem k nim mířili hráči, kteří si zahřívali svaly lehkým výklusem kolem obvodu trávníku, fanouškům zatleskali. Odezvy z tribun se dočkali totožné.

V teplém madridském podvečeru byl čas na šoufky. V úterý už nebude. Plzeň bude mít sakra hodně práce, aby si z ní šoufky nedělal Real Madrid.

Plzeňský kapitán Roman Hubník si dělá památeční fotky na stadionu Realu Madrid
Plzeňský kapitán Roman Hubník si dělá památeční fotky na stadionu Realu Madrid

Krize? Jaká krize? Hráči Realu ji na tréninku před Plzní nedali znát
Video se připravuje ...

Plzeň poprvé na Santiago Bernabéu. Na tréninku si vyzkoušela slavný stadion
Video se připravuje ...

RENTGEN: Plzeňský venkovní zmar. Co musí Viktoria zlepšit na Real?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud