Jakub Konečný
23. října 2018 • 13:28

Plzeň na Realu? Vrba chystá zopakovat Španělsko, pět obránců a beton

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MADRIDU | Pět zápasů bez výhry, z toho čtyři porážky a jedna remíza. V táboře Realu Madrid bijí na poplach. Julen Lopetegui, kouč královského klubu, obzvláště. Dobře ví, že jeho situace je kritická, ale ještě má čas vše zachránit. Začít však musí už v úterý večer proti Plzni, čehož si je český mistr dobře vědom a hodlá tomu upravit svoji taktiku. S čím na Santiago Bernabéu vyrukuje Pavel Vrba?



„Teď měli nějaká klopýtnutí, ale to asi moc neznamená. Předpokládám, že jsou úplně v pohodě a že si budou chtít proti nám zastřílet,“ poznamenal upřímně záložník Milan Petržela.

Viktoria už jednou v této sezoně jako fackovací panák posloužila, když před třemi týdny padla 0:5 na hřišti AS Řím, a rozhodně to nemíní opakovat. Proto kouč Pavel Vrba zvažuje změnu rozestavení, místo obvyklého 4-2-3-1 by mohl přejít na hru se třemi stopery, které v defenzivní fázi doplňují na pět obránců oba krajní halvbeci.

Jde o variantu, kterou v souvislosti s vybranými zápasy Ligy mistrů Vrba zmiňoval už v létě a tým si ji nanečisto vyzkoušel předminulý týden ve třetím kole MOL Cupu na hřišti třetiligového Vyškova, kde zvítězil 5:1.

Ve středu obrany by stabilní stopery Romana Hubníka s Lukášem Hejdou doplnil pravděpodobně Luděk Pernica, který má tento systém zažitý už působení v Brně za éry Václava Kotala, to je taky plus.

Pravděpodobná sestava Plzně proti Realu v systému 3-5-2 Pravděpodobná sestava Plzně proti Realu v systému 3-5-2Foto Sport

„Mně připadá, že ten tříobrancový systém je spíš pětiobráncový. Když se na to koukáte v zápasech, krajní hráči jsou vzadu a je to 5 – 3 – 2 nebo 5 – 4 – 1, takže bych to pojmenoval jinak,“ uvedl k tomu Vrba.

V konfrontaci se španělským fotbalem se Vrba navíc už jednou v kariéře své víry v aktivní fotbal vzdal – a není to tak dávno. V prvním zápase na EURO 2016 proti Španělsku zaparkoval před vlastním pokutovým územím prostřednictvím pěti čistokrevných zadáků autobus, za což následně sklidil ostrou kritiku. Opatrná taktika mu přitom málem vyšla, favorit si hubené vítězství 1:0 zajistil až gólem v 87. minutě.

A i taková porážka by dnes pro Viktorii byla vlastně úspěchem.

Góly

Domácí: 11. Benzema, 55. Marcelo

Hosté: 79. Hrošovský

Sestavy

Domácí: Navas – L. Vázquez, Nacho Fernández, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale (75. Asensio), Benzema (88. Díaz), Isco (54. Valverde).

Hosté: A. Hruška – Řezník, Hejda, R. Hubník (C), Limberský – Hrošovský, Procházka (65. Hořava) – M. Havel (76. Ekpai), Al. Čermák, M. Petržela (86. Jakub Řezníček) – Krmenčík.

Náhradníci

Domácí: Courtois, Varane, Díaz, Valverde, Odriozola Arzallus, Asensio, Vinícius Júnior

Hosté: Kozáčik, Hořava, Chorý, Bucha, Řezníček, Pernica, Ekpai

Karty

Domácí: Isco, Kroos, Ramos

Hosté: Limberský

Rozhodčí

Grinfeld – Shimon, Hassan (všichni ISR)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu, Madrid

Návštěva

67 356 diváků

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Real 6 4 0 2 12:5 12
2. AS Řím 6 3 0 3 11:8 9
3. Plzeň 6 2 1 3 7:16 7
4. CSKA Moskva 6 2 1 3 8:9 7

Plzeň poprvé na Santiago Bernabéu. Na tréninku si vyzkoušela slavný stadion
Video se připravuje ...

Plzeň vyrazila směr Real Madrid. Marcela znám jen z televize, smál se Petržela
Video se připravuje ...

Krize? Jaká krize? Hráči Realu ji na tréninku před Plzní nedali znát
Video se připravuje ...

Fotbalisté Viktorie Plzeň na tréninku před utkáním s Realem Madrid
Fotbalisté Viktorie Plzeň na tréninku před utkáním s Realem Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud