Jonáš Bartoš
Premium
29. listopadu 2018 • 12:12

Vrba je v Plzni machrem na postupy. Faktor X, hodně videa i víra v opory

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když jde do tuhého, spolehněte se, že ze svého týmu stoprocentně vymačká všechny schopnosti. Pavel Vrba zapsal se svou osudovou partou ve Viktorii Plzeň další úspěch. V bitvě o všechno překvapivě skolil silný CSKA a významně svůj tým přiblížil k tomu, že při třetí účasti v Lize mistrů přežije v pohárech zimu. V čem spočívá trenérova aura?



Někdo to nazývá faktorem X, někdo štěstím. Nicméně není náhoda, že Pavel Vrba dokázal s Viktorií dvakrát projít z Ligy mistrů do pohárového jara a po úterním úspěchu v Lužnikách se s týmem výrazně přiblížil mimořádnému hattricku. Stačí, aby Plzeň 12. prosince v závěrečném duelu s AS Řím získala stejně nebo víc bodů, než CSKA na Realu Madrid.

„Pavel je zkušený, uznávaný trenér, dbá na taktickou přípravu. Takový výsledek on i mužstvo potřeboval. V Rusku navíc trénoval, motivaci měl větší než v jiných zápasech,“ říká Karel Krejčí, současný trenér reprezentační dvacítky a muž, který dělal Vrbovi asistenta v Plzni i reprezentaci.

Vrba nesnáší porážky, lajdáctví. Do hráčů dokolečka hustí věci, které si musí zapamatovat. Až je tím místy štve. Lpí na detailech a samozřejmě velmi rozumí fotbalu. Také proto nasbíral tolik úspěchů. „U Pavla je tam i faktor X, má štěstí, ale to trenér potřebuje,“ všímá si Krejčí.

Téměř vždy, když o něco velkého jde, Vrba zmobilizuje svěřence do maximální pohotovosti.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud