17. prosince 2018 • 12:20

Osmifinále Ligy mistrů: United vs. PSG, Schickovo AS Řím proti Portu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmifinále Ligy mistrů nabídne řadu vypjatých bitev! Fotbalisté Bayernu se ve šlágru utkají s finalistou minulého ročníku Liverpoolem. Další zajímavá dvojice? Manchester United vyzve Paris St. Germain. AS Řím s Patrikem Schickem čekají souboje proti FC Porto.



Vítěz posledních tří ročníků Ligy mistrů Real Madrid narazí na Ajax Amsterodam, v němž působí útočník Václav Černý.

Manchester City narazí na Schalke, v dalším anglicko-německém souboji nastoupí Tottenham proti Dortmundu. Souboj s Bayernem bude speciální i pro trenéra Liverpoolu Jürgena Kloppa.

Německý kouč na lavičce Dortmundu podlehl mnichovskému celku ve finále LM v roce 2013. "Jsem rád, že se podívám do Německa, ale je to jenom los. Čeká nás špičkový protivník. Bude to těžké a zajímavé střetnutí. Hodně se těším," podotkl Klopp.

LOS OSMIFINÁLE LIGY MISTRŮ

(první zápasy 12., 13., 19. a 20. února, odvety 5., 6., 12. a 13. března)

Schalke Manchester City
Atlético Madrid Juventus Turín
Manchester United Paris St. Germain
Tottenham Dortmund
Lyon FC Barcelona
AS Řím FC Porto
Ajax Amsterdam  Real Madrid
FC Liverpool  Bayern Mnichov

Soupeře čeká premiérové vzájemné utkání v elitní soutěži, kterou oba vyhráli pětkrát v historii. "Bude to oříšek. Liverpool je momentálně nejatraktivnější tým a vede tabulku Premier League. Hrají dobrý fotbal, hodně fyzický a ve velkém tempu. Těšíme se, bude to pro nás výzva," uvedl sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžič.

Juventus Turín se střetne s Atléticem Madrid. Hvězdný útočník "Staré dámy" Cristiano Ronaldo se tak vrátí do města, kde v dresu Realu dosáhl největších úspěchů kariéry.

"Máme velmi silný tým, takže si věříme. Atlético je hodně vyvážené mužstvo a těžký soupeř. Umí hluboko bránit a vždycky způsobit problémy s Diegem Costou a Antoinem Griezmannem," upozornil ředitel Juventusu Pavel Nedvěd.

Dalšího španělského zástupce Barcelonu čeká Lyon. Olympique v dosavadních šesti pohárových duelech ještě katalánského giganta neporazil. "Nejsou žádné snadné zápasy a můžete vždycky vypadnout, když nemáte svůj den. Lyon respektujeme, mají dobrý tým a podívejte, jak ve skupině potrápili Manchester City," řekl ředitel Barcelony Guillermo Amor.

Pavel Nedvěd nechyběl jako zástupce Juventusu na losování Ligy mistrů
Pavel Nedvěd nechyběl jako zástupce Juventusu na losování Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud