21. února 2019 • 00:18

Ujfaluši šílel z videa, pak slavil výhru Atlétika: VAR nefungoval, jak měl

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spoustu vášní vzbudilo úterní utkání osmifinále Ligy mistrů mezi Atlétikem Madrid a Juventusem Turín. Španělský celek vyhrál 2:0, ovšem dvě trefy byly pořádně vyčekané. Nejprve VAR správně odepřel týmu z Pyrenejského poloostrova penaltu, posléze zrušil gól Álvara Moraty. Právě druhý moment vzbudil velké kontroverze. Finální verdikt nechápal ani Tomáš Ujfaluši. Bývalý hráč madridské skvadry se kvůli němu dokonce i rozvášnil na twitteru. Diskutabilní byla rovněž i provokace Cristiana Ronalda směrem k domácím fanouškům.



Atlético doposud nikdy neprohrálo s italským týmem. A to platí i po středeční výhře nad Juventusem. „Atlético chtělo více, dobře bránilo. Zasloužilo si to,“ komentoval vítězství svého bývalého zaměstnavatele Tomáš Ujfaluši ve studiu televizní stanice O2 Sport. „Vědělo si s Juventusem rady,“ doplnil vedle sedící expert Martin Jiránek.

Než se domácí červenobílá armáda dočkala vedení, musela přetrpět pro ni velmi hořký okamžik. Střídající útočník Álvaro Morata si naskočil na centr Felipeho Luise a hlavou překonal gólmana Juventusu Szczęsnyho.

Zbrusu nový madridský stánek explodoval radostí. Ne však na dlouho. Moratu při zakončení bránil Giorgio Chiellini, který při souboji upadl. A sudí Zwayer po zhlédnutí situace u videa branku odvolal.

SESTŘIH LM: Atlético Madrid - Juventus Turín. Rozhodli stopeři, domácím VAR vzal gól
Video se připravuje ...

To rozhořčilo jak hráče Atlétika, fanoušky na stadionu i tomáše Ujfalušiho, který seděl v pražském studiu a přál bývalým spoluhráčům. Na svůj twitterový okamžitě napsal: „Nemůžu uvěřit, že rozhodčí gól odvolal. VAR opět nefunguje tak, jak by měl." „Fotbal se začíná stávat bezkontaktním sportem,“ uvedl navíc po zápase.

Ujfaluši ale nemusel dlouho trpět. Jen o pár minut později vsítil první branku stoper Diego Godín a těsně před koncem utkání na něj navázal parťák Gimenéz.

Co se týká přínosu pro fotbal, ten VAR prokázal především v první pětačtyřicetiminutovce, kdy díky němu sudí správně uznal, že madridský tým nekopal po pádu Diega Costy v blízkosti vápna penaltu, ale pouze volný přímý kop.

Ronaldo provokoval, ale gól nedal

Na poražené straně hostí zůstal kyselý Cristiano Ronaldo, jenž přišel v létě z Realu Madridu aby "Staré dámě" vypomohl k triumfu právě v Champions League

Muž, který v minulosti dokázal dát Atlétiku 22 branek, ale tentokrát vyšel naprázdno. Nebyl by to však on, aby na sebe ve španělské metropoli neupozornil.

Nejdříve z volného přímého kopu ze vzdálenosti takřka 30 metrů zaměstnal Jana Oblaka výživnou pumelici, kterou brankář Atlétika jen tak tak zvládl vytěsnit nad.

Pak se ale CR7 předvedl poněkud odlišně. Bývalý hráč Realu nebyl na stadionu městského rivala zrovna přivítán v lásce. Když na něj domácí fanoušci spustili nelichotivé pokřiky, ukázal jim na prstech jedné ruky, kolik s „bílým baletem“ získal titulu v Lize mistrů, zatímco v historii Atlétika žádný titul nenajdete…

Zatímco v Serii A rodák z Madeiry pálí ostrými, v milionářské soutěži mu to drhne. V letošním ročníku dal v šesti zápasech jediný gól. Tentokrát možná i pro to, že ho pro zbytek zápasu částečně omezil zákrok z 41. minuty, kdy Ronaldovi ošklivě přišlápl levou nohu Saúl a ještě mu naložil autor vítězné branky Diego Godín. Tento incident ale hlavní arbitr neposoudil ani jako faul.

Jose Giménez oslavuje druhou vstřelenou branku v osmifinále s Juventusem
Jose Giménez oslavuje druhou vstřelenou branku v osmifinále s Juventusem

Góly

Domácí: 78. J. Giménez, 83. Godín

Hosté:

Sestavy

Domácí: Oblak – Juanfran, J. Giménez, Godín (C), Luís – Koke (67. Á. Correa), Partey (61. Lemar), Rodri, Saúl Ñíguez – Griezmann, D. Costa (58. Morata).

Hosté: Szczęsny – De Sciglio, Bonucci, Chiellini (C), Sandro – Bentancur, Pjanić (72. Can), Matuidi (84. Cancelo) – Dybala (80. Bernardeschi) – Mandžukić, Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Adán, Arias, Correa, Lemar, Morata, Savić, Kalinić

Hosté: Bernardeschi, Cáceres, Can, Cancelo, Perin, Rugani, Spinazzola

Karty

Domácí: D. Costa, Partey, Griezmann

Hosté: Sandro

Rozhodčí

Zwayer – Schiffner, Achmüller (všichni Německo)

Stadion

Estadio Wanda Metropolitano (Madrid)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud