13. března 2019 • 11:40

Žijící bůh! Na Ronalda prší chvála. Proto mě koupili, řekl hrdina

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svou výjimečnost zase potvrdil v tu pravou chvíli. Cristiano Ronaldo hattrickem sestřelil Atlético Madrid a byl hlavním strůjcem postupu Juventusu do čtvrtfinále Ligy mistrů. „Možná proto mě klub podepsal. Dělám svou práci, byl to kouzelný večer,“ radoval se Portugalec po vítězství 3:0. A chválu poslouchal ze všech stran. „Cristiano je žijící fotbalový bůh,“ prohlásil bývalý obránce Rio Ferdinand.



Zápas ve Španělsku jim před třemi týdny vůbec nevyšel. Hráči „staré dámy“ prohráli 0:2, v odvetě museli stahovat ztrátu. Proti silnému soupeři, který má svou hru postavenou hlavně na pevné a bezchybně fungující defenzivě. Těžká práce, že?

Ronaldo a spol. ale dokázali, že možné je všechno. A právě hvězdný čtyřiatřicetiletý útočník byl u všeho podstatného. Nejdřív dvakrát udeřil přesnou hlavičkou, v závěru pak nekompromisně proměnil penaltu.

3:0. Postup. Útok na vysněnou trofej z Champions League, po které v Turíně marně sahají od roku 1997, může pokračovat.

„Tohle je úžasný večer, nejen pro mě, ale i pro tým. Možná proto mě Juventus podepsal. Ještě jsme nic nedokázali, ale jsme na sebe pyšní. Dát tři góly Atléticu je velmi těžké, ovšem hráli jsme opravdu dobře. Tak, jak se na mužstvo Ligy mistrů sluší,“ podotkl Ronaldo po svém osmém hattricku v milionářské soutěži. Stejné číslo má na kontě jen Lionel Messi z Barcelony.

Pavel Nedvěd oslavuje postup Juventusu do čtvrtfinále Ligy mistrů
Pavel Nedvěd oslavuje postup Juventusu do čtvrtfinále Ligy mistrů

Velmi spokojený pochopitelně byl i kouč Juventusu Massimiliano Allegri. „Chtěl jsem, abychom takhle hráli už v prvním zápase, ale pak jsem musel něco změnit a nefungovalo to. Teď všichni hráči předvedli skvělý výkon a ukázali svou vyzrálost,“ pochvaloval si šéf turínské lavičky.

Ronaldo ve svých sto šedesáti utkáních LM vstřelil už 124 branek, z toho 63 až ve vyřazovací části. Že je nejúspěšnějším kanonýrem v dějinách soutěže, kterou už pětkrát vyhrál, není těžké uhodnout.  

Jeho úterní vystoupení chválili i experti. „Myslím, že on je nejlepším hlavičkářem, jakého jsem kdy viděl,“ tvrdil ve studiu televize BT Sport internacionál Gary Lineker poté, co Portugalec ze vzduchu dvakrát překonal Oblaka. „Žijící fotbalový bůh. Je až neuvěřitelné, co dokáže. V Lize mistrů drží snad každý rekord, na který si vzpomenete,“ přidal bývalý obránce Manchesteru United Rio Ferdinand.

Po zápase pak Ronaldo provokativně slavil podobným gestem s rukama v rozkroku, jaké po prvním utkání v Madridu použil kouč Atlétika Diego Simeone. Emotivní Argentinec to všem bral sportovně. „On je nejlepší na světě, můžete se vsadit, že ve velkých zápasech předvede takový výkon. Viděl, jak jsem slavil na našem stadionu, a stejně jako já se teď snažil ukázat svůj charakter,“ uvedl Simeone pro Sky Italia. Ten za gesto dostal od UEFA pokutu 20 tisíc eur (zhruba 500 tisíc korun).

Góly

Domácí: 27. Ronaldo, 48. Ronaldo, 86. Ronaldo

Hosté:

Sestavy

Domácí: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini (C), Spinazzola (67. Dybala) – Can, Pjanić, Matuidi – Bernardeschi, Mandžukić (80. Kean), Ronaldo.

Hosté: Oblak – Arias (77. Vitolo), Godín (C), J. Giménez, Juanfran – Koke, Rodri, Saúl Ñíguez, Lemar (57. Á. Correa) – Griezmann, Morata.

Náhradníci

Domácí: Perin, Cáceres, Dybala, Kean, Rugani, Bentancur, Nicolussi Caviglia

Hosté: Adán, Kalinić, Correa, Savić, Vitolo, Montero, Carro

Karty

Domácí: Bernardeschi

Hosté: Juanfran, J. Giménez, Vitolo

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED)

Stadion

Juventus Stadium, Turín

Návštěva

40 884 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud