20. března 2019 • 20:48

Bravo, slávistky! Remíza s Bayernem po pumelici, Tvrdík byl nadšený

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie překvapivě remizovaly v úvodním čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov 1:1. Favorit šel v Edenu v 62. minutě do vedení, ale o deset minut později srovnala dalekonosnou a krásnou ranou Kateřina Svitková. Mužstvo za skvělý výkon ocenil i šéf klubu Jaroslav Tvrdík, který ocenil i vysokou návštěvu v Edenu. Hráčky přišlo podpořit téměř sedm tisíc diváků. Odveta se hraje v Německu za týden.



Bayern, v jehož sestavě chyběla kvůli zranění česká útočnice Lucie Voňková, od začátku více držel míč, ale Pražanky před rekordní návštěvou na ženský zápas 6822 diváků v Edenu dobře bránily.

Do první velké šance pustily slávistky favorita až po hodině hry, kdy se blýskla brankářka Votíková. V 62. minutě už ani ona nestačila na zakončení Rolföové, která po centru pohodlně uklidila míč do sítě.

V 72. minutě však z více než 30 metrů napřáhla čerstvá vítězka ankety o nejlepší českou fotbalistku loňského roku Svitková a střelou pod břevno v den svých 23. narozenin srovnala. V závěru Mnichovanky mocně tlačily, ale dvakrát ve vyložené šanci mířily mimo.

"Když jsem viděla, jak jde ke mně míč, ihned jsem se rozhodla, že vystřelím. Bayern hodně útočil, ale my jsme dobře bránily. Udržely jsme šance na postup," řekla pro UEFA Svitková. "Nikdy bych nečekala, že přijde tolik lidí. Byla jsem z toho dojatá, tenhle den si budu pamatovat navždy," dodala.

Slávistky na třetí pokus usilují o premiérový postup do semifinále. Loni ve čtvrtfinále svěřenkyně trenéra Pavla Medynského vypadly s jiným německým celkem Wolfsburgem, v roce 2016 pak mezi nejlepšími osmi týmy nestačily na Lyon.

"Je to poločas. Holky tam to srdce nechaly, dnes to odmakaly. Jsem hrozně rád, že jsme se takhle prezentovali. Přišlo skvělých skoro sedm tisíc diváků, já jim za to moc děkuji, že si našli cestu. Doufám, že nás podpoří i do odvety, je to 50 na 50," uvedl Medynský.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistryň:

Slavia Praha - Bayern Mnichov 1:1 (0:0)

Branky: 72. Svitková - 62. Rolföová.

Sestava Slavie: Votíková - Bartoňová (81. Dědinová), Bartovičová, Hasanbegovičová, Sjömanová - Dubcová - Divišová (74. Veselá), Svitková, Szewieczková, Chlastáková (74. Černá) - Herndonová. Trenér: Medynský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud