21. března 2019 • 11:31

I muži záviděli! Na fotbalistky Slavie přišlo 6822 diváků, až to klub zaskočilo

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia jede! V Evropě posiluje své postavení nejen mezi muži. Daří se i slávistickým ženám. Ve středečním čtvrtfinále Ligy mistryň dokázaly uhrát remízu s německým gigantem Bayernem Mnichov (1:1). V Edenu to vidělo rekordních 6 822 diváků. To je rekordní návštěva na ženském fotbale v Česku. Co by za podobnou návštěvu daly některé ligové mužské týmy. „Neuvěřitelné, byla jsem až dojatá,“ přiznala kapitánka „sešívaných“ Kateřina Svitková.



Neskutečné, skvělé, parádní. Fotbalistky pražské Slavie dokázaly vybojovat na domácím stadionu proti favorizovanému Bayernu Mnichov remízu 1:1 a stále mohou pomýšlet na postup mezi nejlepší čtyřku. Zápas ozdobila nádhernou trefou kapitánka „sešívaných“ Kateřina Svitková, která potvrdila, proč byla oceněná na pondělním vyhlašování ankety Fotbalistka roku 2018.

Dalekonosný, přesně mířený pokus nebyl ale jediným významným momentem střetnutí. Dalším byla jeho divácká kulisa. Utkání vidělo neuvěřitelných 6 822 diváků, což je v České republice zatím absolutní rekord.

„Tohle byl můj nejsilnější zážitek, asi to už nic nepřekoná. Tolik diváků jsem absolutně nečekala. Bylo neuvěřitelné před nimi hrát. Nikdy na to nezapomenu, nádherné, byla jsem dojatá,“ přiznala pro klubový web hrdinka Svitková.

Na Slavii vyvinuli velké úsilí, aby přilákali fanoušky na důležitý zápas ženského týmu, a vyplatilo se. Vždyť co by za podobnou návštěvu daly některé prvoligové týmy v mužské soutěži.

Například v posledním kole si na mužský fotbal našlo cestu více diváků jen na třech stadionech. Na Spartě (11 307 diváků), která hostila Olomouc, v Ostravě (10 593), kam přijala Mladá Bolesllav a v Příbrami (7 132), kde se představil lídr FORTUNA:LIGY - Slavia, s níž přijel velký počet jejích příznivců. 

Skvělá návštěva zaskočila dokonce i samotnou Slavii, což po zápase přiznal předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. „Návštěva 6 – 8 000 diváků na ženský fotbal v ČR, je něco neskutečného. Jakkoliv jsme si to přáli, klub to trochu zaskočilo. Omlouváme se. Moc děkujeme jménem vedení klubu a děvčat za úžasnou podporu,“ reagoval na množství zpráv týkajících se dlouhých front před vstupem na stadion. 

„Měřítkem skutečné mezinárodní úspěšnosti nejsou jen výsledky A týmu, ale i výsledky žen a mládeže. Respekt k děvčatům, remíza s velkoklubem, jako je Bayern, v této fázi Ligy mistryň je úžasný výsledek. Ať si radost z kabiny užíváme co nejčastěji! A podpora fans – revoluce! Děkujeme!,“ dodal Tvrdík. 

Podíváme-li se za tuzemské hranice, zdá se, že popularita ženského fotbalu roste. Vždyť 17. března 2019 sledovalo utkání ženských výběrů Atlétika Madrid a Barcelony neuvěřitelných 60 739 diváků!

Návštěvnost 25. kola FORTUNA:LIGY
Sparta - Olomouc 11 307
Baník - Mladá Boleslav 10 593
Příbram - Slavia 7 132
Bohemians - Opava 4 755
Slovácko - Jablonec 3 786
Liberec - Zlín 3 348
Teplice - Plzeň 3 130
Dukla - Karviná 1 123

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud