10. dubna 2019 • 22:50

SESTŘIHY LM: Barcelona porazila United 1:0. Ajax - Juventus 1:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony zvítězili v úvodním duelu čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Manchesteru United 1:0. Jediný gól utkání si smolně do vlastní sítě vstřelil obránce domácích Luke Shaw. Ve druhém středečním duelu Juventus vedl nad Ajaxem 1:0 po brance Cristiana Ronalda, ale nizozemský celek díky trefě Davida Nerese vyrovnal a zachoval si nadějný výsledek do odvety.



Barcelona od začátku domácí sevřela a ve 12. minutě otevřela skóre. Messi dostal od Busquetse míč za obranu, nacentroval na Suáreze a jeho hlavičku bránící Shaw tečoval do branky. Videorozhodčí opravil původně odmávaný ofsajd.

Po nepříliš záživné pasáži ve 36. minutě gólman United De Gea vykopl Coutinhovu střelu. Na druhé straně volný Dalot v dobré pozici hlavičkoval nepřesně.

Manchesterský tým se i po změně stran trápil v koncovce a přestože vyprodukoval víc střel než soupeř, jeho hráči ani jednou netrefili branku. Barcelona si kontrolovala náskok a moc šancí si nevytvářela, jen Suárez po hodině hry napálil boční síť a Messi z přímého kopu nepřekvapil De Geu.

Katalánci si nakonec těsný náskok pohlídali a poprvé v pohárech zvítězili na stadionu Old Trafford. United doma neskórovali ve čtvrtém z posledních pěti utkání v Lize mistrů.

SESTŘIH LM: Manchester United - Barcelona 0:1. Hostům pomohl vlastní gól
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 12. Shaw (vl.)

Sestavy

Domácí: de Gea – Young (C), Smalling, Lindelöf, Shaw – Fred, McTominay, P. Pogba – Dalot (74. Lingard), R. Lukaku (68. Martial), Rashford (85. Pereira).

Hosté: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (66. Roberto), Busquets (90+3. Aleñá), Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (65. Arturo Vidal).

Náhradníci

Domácí: Romero, Jones, Mata, Martial, Lingard, Pereira, Rojo

Hosté: Cillessen, Dembèlé, Malcom, Roberto, Vidal, Umtiti, Aleñá

Karty

Domácí: Shaw, Lingard, Smalling

Hosté: Busquets, Arturo Vidal

Rozhodčí

Rocchi – Meli, Passeri (vš. ITA)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Návštěva

74 093 diváků

Ajax začal doma aktivněji. Hodně byl v úvodní dvacetiminutovce vidět především Zijach, který nejprve trefil boční síť a pak jeho ránu Szczesny vytáhl nad břevno. Branku polského brankáře těsně minul Van de Beek.

Závěr poločasu ale patřil Juventusu. Bernardeschi po otočce ještě vystřelil nepřesně, ale v poslední minutě Cancelo nacentroval do šestnáctky a zcela volný Ronaldo hlavou překonal gólmana Onanu. Pro historicky nejlepšího střelce LM, který nehrál dva týdny kvůli zranění stehna, to byl teprve pátý zásah v aktuálním ročníku.

Ajax ale vyrovnal hned po 30 sekundách druhé půle, kdy Neres zakončil individuální akci přesnou střelou. Brazilský útočník vstřelil čtvrtou branku za poslední čtyři soutěžní zápasy. Pět minut před koncem mohl Juventusu vrátit vedení střídající Diego Costa, jenže trefil tyčku.

SESTŘIH LM: Ajax Amsterdam - Juventus 1:1. Ronaldo se vrátil gólem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 46. Neres

Hosté: 45. Ronaldo

Sestavy

Domácí: Onana – Veltman, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (75. Ekkelenkamp), F. de Jong – Zijach, van de Beek, Neres – Tadić.

Hosté: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Rugani, Sandro – Bentancur, Pjanić, Matuidi (75. Dybala) – Bernardeschi (90+3. S. Khedira), Mandžukić (60. Costa), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Varela, Kristensen, Sinkgraven, Huntelaar, Magallán, Dolberg, Ekkelenkamp

Hosté: Perin, De Sciglio, Khedira, Dybala, Costa, Kean, Spinazzola

Karty

Domácí: Tagliafico, F. de Jong, Schöne, Ekkelenkamp

Hosté: Pjanić

Rozhodčí

Grande – Yuste, Alonson

Stadion

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

David Neres se společně se svými spoluhráči raduje ze vstřelené branky proti Juventusu
David Neres se společně se svými spoluhráči raduje ze vstřelené branky proti Juventusu
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud