17. září 2019 • 20:50

SESTŘIH: Inter – Slavia 1:1. Cenný bod na úvod LM! Favorit srovnal v závěru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia vstoupila do základní skupiny Ligy mistrů cennou remízou 1:1 na hřišti Interu Milán! Do posledních minut navíc sahala po senzační výhře. Pražany poslal ve druhém poločase do vedení Peter Olayinka, když zblízka dorazil do sítě střelu Jaroslava Zeleného. Domácí srovnali až v nastavení zásluhou Nicola Barelly.



Pražané si druhou účast v Lize mistrů vysloužili postupem přes rumunskou Kluž v závěrečném play off. Dalšími soupeři úřadujících českých mistrů ve skupině F jsou Barcelona a Borussia Dortmund. V příštím utkání Slavia doma 2. října vyzve německého vicemistra.

Trenér Slavie Trpišovský zařadil do základní sestavy záložníka Hušbauera , který v předchozích sedmi duelech evropských pohárů od začátku nehrál. Na druhé straně nechyběl útočník Lukaku , nad jehož startem kvůli zranění visel otazník.

Jako první zahrozila v sedmé minutě díky Stanciuovi Slavia. Rumunský záložník zamířil z přímého kopu k tyči a gólman Handanovič balon, který před ním skočil, odvrátil na roh. Inter dal o sobě vědět o pět minut později, ale osamocený De Vrij hlavičkoval ve vápně nad.

V 16. minutě se po Stanciově ztrátě řítil vpřed Martínez, který přízemní ranou z hranice vápna těsně minul branku. Další příležitost si "Nerazzurri" vypracovali po Sensiho přímém kopu, centr našel D'Ambrosiovu hlavu a brankář Kolář vyrazil míč do bezpečí.

SESTŘIH: Inter - Slavia 1:1. Pražané sahali po vítězství, favorit srovnal v nastavení
Video se připravuje ...

Inter vstoupil do druhého poločasu aktivně a hned v jeho úvodní minutě se musel činit Kolář, který nejprve vyrazil nikým netečovaný Sensiho centr a následnou Martínezovu dorážku. Poté vypálil dvakrát po sobě před šestnáctkou Stanciu, v prvním případě ale zamířil jen do Handanovičovy náruče a ve druhém přestřelil branku.

Ve 54. minutě fauloval domácí záložník Asamoah zezadu Traorého, za což dostal od rozhodčího Buqueta žlutou kartu. Francouzský arbitr si šel situaci prohlédnout na videu kvůli možnému udělení červené karty, nakonec však zůstal u původního verdiktu. Pro Traorého ale zápas skončil a na jeho místo nastoupil Zelený.

V 63. minutě se slávisté dočkali gólu. Olayinka přihrál Zelenému, jehož střelu z voleje vyrazil Handanovič před sebe a Olayinka z bezprostřední blízkosti nezaváhal. Regulérnost branky potvrdil videorozhodčí, střelec v ofsajdu nebyl.

Inter inkasovaný gól evidentně rozhodil a Slavia měla několik příležitostí k navýšení skóre. Hned po rozehrání se červenobílí dostali do přečíslení, které Olayinka prováhal. Vzápětí vypálil dalekonosnou střelu z přímého kopu Stanciu, jenž těsně minul branku. V 77. minutě si do šestnáctky naběhl obránce Bořil, jenže jeho zakončení zblokoval slovenský bek domácích Škriniar.

"Nerazzurri" však z minima vytěžili maximum. Ve druhé minutě nastavení napálil Martínez z přímého kopu břevno a odražený míč doputoval k Barellovi, jenž vyrovnal. Za remízu slávisté od UEFA obdrží 23 milionů korun.

Góly

Domácí: 90+2. Barella

Hosté: 63. Olayinka

Sestavy

Domácí: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar – Candreva (49. Lazaro), Sensi, Brozović (71. Barella), Gagliardini, Asamoah – Lautaro Martínez (71. Politano), R. Lukaku.

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Hušbauer – Masopust (79. Júsuf Hilál), Traoré (60. Zelený), Stanciu – Olayinka (85. Provod).

Náhradníci

Domácí: Padelli, Godín, Sánchez, Vecino, Politano, Lazaro, Barella

Hosté: Tecl, Zelený, Provod, Škoda, Frydrych, Júsuf Hilál, Markovič

Karty

Domácí: Asamoah, Lautaro Martínez, Politano

Hosté: Hovorka, T. Souček

Rozhodčí

Buquet – Debart, Pacelli (vš. FRA)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst)

Návštěva

50 128 diváků

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Hráči Slavie děkují fanouškům po remíze na hřišti Interu Milán
Hráči Slavie děkují fanouškům po remíze na hřišti Interu Milán

Sport Speciál ke startu Slavie v Lize mistrů objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Sport Speciál k Lize mistrů Sport Speciál k Lize mistrůFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud