19. září 2019 • 11:50

Děsivá premiéra v LM. Atalanta zklamala fanoušky, řádil ničitel Plzně

Autor: mck, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Husí kůži nahánějící fanfára Ligy mistrů. Vůbec poprvé si mohli líbivé tóny známé znělky přímo na trávníku vychutnávat fotbalisté Atalanty Bergamo. Proti Dinamu Záhřeb to ale bylo zhruba všechno, co si během středečního večera užili. Italský celek při své premiéře v Champions league schytal nářez 0:4. Ke všemu tuto potupu viděly na vlastní oči hned tři tisícovky bergamských fandů, které vážily do chorvatské metropole cestu. „Právě v těchto situacích se musíte učit a vyspět,“ uvedl po hořkém evropském entrée trenér Atalanty Gasperini.



Žádná skupina smrti. Dinamo Záhřeb a Šachtar Doněck patří mezi přijatelnější protivníky, které milionářská soutěž ve skupinách nabízí. Manchester City, čtvrtý do party v "céčku", je mančaft toho nejtěžšího kalibru. Na druhou stranu si díky "Citizens" splnila Atalanta faktor atraktivity. Suma sumárum takřka ideální společnost pro premiéru v Lize mistrů.

A tak se v Bergamu nebáli velkých plánů a ambic.

První start v královně klubového fotbalu ale hrubě nevyšel. Ve středu večer schytala Atalanta debakl 0:4. Navíc od soupeře, od kterého se to dalo čekat nejméně. Dinama Zábřeb.

SESTŘIH: Dinamo Záhřeb - Atalanta Bergamo 4:0. Oršič zazářil hattrickem
Video se připravuje ...

„Jsme tým, který se náhle objevil na té nejvyšší úrovni. A to teď mělo těžký dopad. Ale právě v těchto situacích se musíte učit a vyspět. Jinak nemá smysl hrát Ligu mistrů,“ hlásil po lekci od chorvatského soupeře kouč Atalanty Gian Piero Gasperini.

Jedinečnou událost v podobě historického startu v Lize mistrů si chtěl na vlastní kůži dopřát leckterý příznivec černomodré skvadry. Chartrový let do Záhřebu byl po losování skupin vyprodán za pět minut. Nakonec se k prvnímu zápasu vydalo kolem tří tisícovek fanoušků Atalanty. Bergamští příznivci viděli show, ale ne takovou, jakou by si představovali.

O nehezkou uvítací party pro Bergamo se postaral především Mislav Oršič, který gólmana Golliniho překonal hned třikrát. „Byl to jeden z našich nejlepších výkonů za poslední dva roky. Nyní jsme v dobré pozici, abychom mohli dosáhnout na jarní vyřazovací fázi,“ řekl střelec, který v únoru přispěl gólem také k vyřazení Viktorii Plzeň.

Během středečního zápasu byl pro Atalantu, která vstupenku se štědrým bonusem do Champions League ukořistila v posledním ligovém kole uplynulé sezony v Serii A, hororový především první poločas. Tým působil, jako kdyby se vrátil do svých dětských let (klub založila na podzim roku 1907 pětice středoškoláků). Během úvodní pětačtyřicetiminutovky schytalo Bergamo tři góly a ztratilo zápas.

„Byli rychlejší ve všech aspektech. Nikdy se nám v soutěžním zápase nestalo, že by nás protivník přeběhal,“ uznal Gasperini. Druhá polovina byla podle jednašedesátiletého stratéga výrazně lepší, ale nepovedlo se ani částečné zdramatizování utkání.

Reparát čeká La Dea (v překladu „Bohyně“), jak se klubu přezdívá, v úterý 1. října, kdy v azylu na San Siru přivítá ukrajinský Šachtar.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud