23. října 2019 • 23:10

SESTŘIH: Slavia - Barcelona 1:2. Prohra po boji, rozhodl nešťastný vlastenec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie prohráli i druhý domácí zápas ve skupině F Ligy mistrů. Barcelonu hned ve třetí minutě poslal do vedení Lionel Messi a i když Jan Bořil těsně po přestávce dokázal vyrovnat, vyhráli hosté. Rozhodující trefu má na svědomí Peter Olayinka, jehož tělo v pokutovém území využil Luis Suárez. Katalánci vedou skupinu se sedmi body, sešívaní jsou s jedním bodem poslední.



Pražané utrpěli teprve druhou porážku za posledních 28 soutěžních zápasů. Po polovině skupiny figuruje český šampion na posledním místě skupiny F s jediným bodem, který získal na úvod v Miláně za remízu 1:1 s Interem. V druhém kole před třemi týdny Slavia doma podlehla Dortmundu 0:2. Barcelona vyhrála s českým soupeřem popáté za sebou a vede tabulku se sedmi body.

V příštím utkání 5. listopadu čeká Slavii, která hraje skupinu Ligy mistrů podruhé a poprvé po 12 letech, odveta v Katalánsku. Do další fáze postoupí první dva týmy.

Barcelona nasadila všechny své opory v čele s kapitánem Messim . Slávistický kouč Trpišovský překvapivě postavil na levý kraj zálohy Zeleného, v obraně pak nechyběl uzdravený Hovorka.

Barcelona se představila v Česku po osmi letech od výhry 4:0 v Edenu nad Plzní, kterou zařídil hattrickem Messi. A šestinásobný vítěz ankety o nejlepšího hráče světa rychle udeřil i dnes. Argentinec vystihl Ševčíkovu rozehrávku, narazil si s Arthurem a ve třetí minutě překonal Koláře.

Messi se stal prvním hráčem, který dokázal skóroval v patnácti po sobě jdoucí sezonách Ligy mistrů. Zároveň dal gól proti 33. týmu v prestižní soutěži a dorovnal rekordmany Cristiana Ronalda s Raúlem.

Slavia se brzy oklepala a ve zbytku první půle držela s lídrem španělské ligy krok, střelecky byla dokonce aktivnější. Ve 20. minutě dostal ideálně nabito Zelený, ale trefil jen brankáře Ter Stegena. Německý gólman vychytal i v 36. minutě Masopustovu šanci a následně vytáhl na roh Olayinkův pokus. Na druhé straně vykopl De Jongovu střelu ze strany Kolář. Už v nastavení prvního poločasu pálil těsně mimo Masopust.

Pět minut po pauze už se slávisté dočkali. Masopust přiťukl nabíhajícímu Bořilovi, který střelou na zadní tyči srovnal a navázal na vítězný gól z odvety závěrečného předkola s Kluží.

Pražané ožili, Stanciu však minul. Barcelona si vzala vedení rychle zpět. Messiho centr z přímého kopu propadl až k Suárezovi , který z velkého úhlu napálil Olayinku a od něj se míč odrazil do sítě.

Odpovědět mohl Souček, ale hlavičkoval nad. Na druhé straně v 67. minutě vychytal Kolář Messiho a chvíli nato Suárez ve velké šance minul. Neprosadil se ani Messi a španělský šampion pak prováhal několik přečíslení. Pražané, které o víkendu čeká ligový šlágr v Plzni, dostali favorita v závěru pod tlak, ale srovnat nedokázal ani střídající Hušbauer .

Góly

Domácí: 50. Bořil

Hosté: 3. Messi, 57. Olayinka (vl.)

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Ševčík – Masopust (76. Van Buren), Stanciu (76. Hušbauer), Zelený (46. Tecl) – Olayinka.

Hosté: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (84. Rakitić), Busquets (78. Arturo Vidal), F. de Jong – Messi (C), L. Suárez, Griezmann (69. O. Dembèlé).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Holeš, Hušbauer, Tecl, Škoda, Van Buren, Frydrych

Hosté: Neto, Todibo, Dembèlé, Firpo, Fati, Rakitić, Vidal

Karty

Domácí: Masopust, Bořil, Olayinka, Ševčík

Hosté: Alba, O. Dembèlé

Rozhodčí

Madden – Stewart, Roome – Clancy (všichni SCO)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

PRVNÍ DOJMY: Extáze v Edenu. Slávisté i v nejhorší půlhodině v LM tlačili Barcelonu ke zdi
Video se připravuje ...

Trpišovský: Barcelona je jiná než v televizi. Jsem na hráče pyšný
Video se připravuje ...

Bořil o gólu i zákroku na Messiho: Omlouvám se, ale měl si zjistit, jak hraju
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud