Jan Malý
12. prosince 2019 • 13:16

Vysvědčení hráčů Slavie v Lize mistrů: Pět čistých jedniček i trojka za šance

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
  • Tomáš Souček a čtyři další hráči si vysloužili čisté jedničky. Lukáš Masopust za spálené šance dostal trojkuTomáš Souček a čtyři další hráči si vysloužili čisté jedničky. Lukáš Masopust za spálené šance dostal trojkuFOTO: Reuters

    Magnet v bráně Ondřej Kolář, jistoty v obraně David Hovorka a Ondřej Kúdela, všudybyl Tomáš Souček v záloze a drzý Peter Olayinka na křídle. Ti všichni si od deníku Sport vysloužili čistou jedničku za své výkony v Lize mistrů. Jak byli oznámkováni další?

  • Ondřej Kolář

    Známka: 1

    Zápasy: 6

    Minuty: 540

    Vychytané nuly: 1

    V rukavicích měl snad magnet. Chytal fantasticky, přidal výbornou práci nohama. Na podzim rostl před očima, udělal ohromný progres. Sportovně je připraven na top ligu.

    Jeden ze zákroků Ondřeje Koláře Jeden ze zákroků Ondřeje KolářeFoto Reuters

  • David Hovorka

    Známka: 1

    Zápasy: 3

    Minuty: 270

    Góly: 0

    Když přicházel do Slavie, moc se mu nevěřilo. Ale jak svou roli zvládnul? Skvěle, skvěle. Svým přísným pohledem uhranul všechny věhlasné útočníky, zápasy divoce prožíval, byl absolutním lídrem. Škoda vážného zranění.

    Slávistický stoper David Hovorka (vlevo) během utkání s Dortmundem Slávistický stoper David Hovorka (vlevo) během utkání s DortmundemFoto Michal Beránek Sport

  • Ondřej Kúdela

    Známka: 1

    Zápasy: 6

    Minuty: 540

    Góly: 0

    Pan Spolehlivý. Při skvělých výkonech Davida Hovorky byl trochu ve stínu, ale svou úlohu si vždy plnil svědomitě. V posledních třech zápasech se stal lídrem defenzivy, držel ji po kupě. Výborná práce. 

    Ondřej Kúdela na Camp Nou Ondřej Kúdela na Camp NouFoto Michal Beránek/Sport

  • Tomáš Souček

    Známka: 1

    Zápasy: 6

    Minuty: 540

    Góly: 2

    Chtěli jste razítko na jeho růst? Liga mistrů ho dala. Byl suverénní, sebevědomý. Jistota ve středu pole, která báječně četla hru. Byl tam, kde být měl. A nakonec přidal i dva góly. Slavii definitivně přerostl.

    Tomáš Souček vyrovnal na 1:1 Tomáš Souček vyrovnal na 1:1Foto Reuters

  • Peter Olayinka

    Známka: 1

    Zápasy: 6

    Minuty: 535

    Góly: 1

    Jemu Liga mistrů sedla parádně. Hned v prvním zápase na Interu dal gól. Byl drzý, troufal si v soubojích jeden na jednoho, čišelo z něj sebevědomí a odvaha. I díky výkonům v Lize mistrů se dostal do nigerijské reprezentace.

    Marc-André Ter Stegen sbírá míč před Peterem Olayinkou Marc-André Ter Stegen sbírá míč před Peterem OlayinkouFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Jan Bořil

    Známka: 1-

    Zápasy: 6

    Minuty: 540

    Góly: 1

    Snažil se prostřílet na zeď stadionu v Edenu. Zatím se mu to nepovedlo, ale gól proti Barceloně mu už bude navždy zapsán. Celý podzim vykazuje náramnou formu. Je rvavý, nesmlouvavý, plný energie.

    Jan Bořil a jeho euforie po vstřelení gólu Barceloně Jan Bořil a jeho euforie po vstřelení gólu BarceloněFoto Mária Rušínová (Blesk)

  • Vladimír Coufal

    Známka: 1-

    Zápasy: 6

    Minuty: 540

    Góly: 0

    Byl jako maratonec. Vydržel pořád kmitat nahoru dolu, bránil protihráče a za pár vteřin už byl před pokutovým územím soupeře. Statečně krotil Ousmana Dembélého a Achrafa Hakimiho, kteří mají rychlost geparda. 

    Trenér Slavie Jindřich Trpišovský a Vladimír Coufal na tiskové konferenci před zápasem s Barcelonou v Lize mistrů Trenér Slavie Jindřich Trpišovský a Vladimír Coufal na tiskové konferenci před zápasem s Barcelonou v Lize mistrůFoto Blesk:FOTO CNC / ALEXANDR MALACHOVSKÝ

  • Petr Ševčík

    Známka: 1-

    Zápasy: 5

    Minuty: 450

    Góly: 0

    Šikovný hráč, který svými technickými dispozicemi zapadl do vybrané evropské společnosti. Nebál se vzít míč, vymíchat protihráče, vymyslet zajímavou přihrávku. Nedostatky měl, ale obstál s grácií.

    Gerard Piqué se snaží získat míč, ale Petr Ševčík je důsledný Gerard Piqué se snaží získat míč, ale Petr Ševčík je důslednýFoto Reuters

  • Ibrahim Traoré

    Známka: 2

    Zápasy: 4

    Minuty: 166

    Góly: 0

    V prvním zápase na Interu hrál báječně, ale zranil se tam. I proto nemá odehraných tolik minut. Když byl na hřišti, prokazoval svou šikovnost a přehled.

    Ibrahim Traoré v zápasu s Interem Milán Ibrahim Traoré v zápasu s Interem MilánFoto Martin Sekanina (Blesk)

  • Milan Škoda

    Známka: 2

    Zápasy: 2

    Minuty: 72

    Góly: 0

    Hrál jen proti Dortmundu. Doma proti Borussii si zapsal jen krátký štěk, na půdě německého celku nastoupil v základní sestavě a hrál velmi dobře. Asistoval u gólu Tomáše Součka.

    Milan Škoda naskočil v Lize mistrů jen do zápasů s Dortmundem Milan Škoda naskočil v Lize mistrů jen do zápasů s DortmundemFoto ČTK

  • Nicolae Stanciu

    Známka: 2-

    Zápasy: 6

    Minuty: 460

    Góly: 0

    Od nejdražší posily klubu se čekalo víc. Určitě nepropadl, nebál se zodpovědnosti, třeba v posledním zápase v Dortmundu rozdával lahůdkové přihrávky. Ale byly i zápasy, kdy nebyl moc vidět.

    Lionel Messi zpracovává míč před Nicolaem Stanciem Lionel Messi zpracovává míč před Nicolaem StanciemFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Jaroslav Zelený

    Známka: 2-

    Zápasy: 4

    Minuty: 110

    Góly: 0

    Uchvátil svým nástupem na San Siro, kdy asi po sedmi letech naskočil do hry jako střední záložník. Ale na hřišti vypadal, jako by tam hrál normálně. Byl skvělý. V dalších zápasech ale jeho výkony šmrnc ztrácely.  

    Jaroslav Zelený po neproměněné šanci Jaroslav Zelený po neproměněné šanciFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Josef Hušbauer

    Známka: 2-

    Zápasy: 5

    Minuty: 208

    Góly: 0

    Ví se o něm, že to není takový běžec, což je pro styl Trpišovského party důležité. Když ale dostal šanci, nezklamal. Třeba na Interu podpořil výborný výkon celého mužstva, doma proti milánskému celku to bylo slabší.

    Josef Hušbauer v souboji s Borjou Valerem v zápase Slavie s Interem Josef Hušbauer v souboji s Borjou Valerem v zápase Slavie s InteremFoto Reuters

  • Lukáš Masopust

    Známka: 3

    Zápasy: 6

    Minuty: 475

    Góly: 0

    Ty neproměněné šance… Kdyby byl produktivní a dával góly, možná by ho chtěl i Dortmund. Na hřišti dře do vyčerpání, odvedl obrovské množství práce při napadání, hrál dobře, ale srážela ho koncovka.

    Lukáš Masopust během utkání Slavie s Interem Lukáš Masopust během utkání Slavie s InteremFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Michal Frydrych

    Známka: 3

    Zápasy: 2

    Minuty: 174

    Góly: 0

    Nejprve na Camp Nou přispěl poctivým výkonem k cenné nule proti Lionelu Messimu a spol., tři týdny poté ho úplně zválcoval Romelu Lukaku z Interu. Jeden zápas měl skvělý, druhý moc zlý, takže průměr.

    Michal Frydrych v souboji s hvězdným Lionelem Messim Michal Frydrych v souboji s hvězdným Lionelem MessimFoto Sport/ Michal Beránek

  • Stanislav Tecl

    Známka: 3

    Zápasy: 3

    Minuty: 136

    Góly: 0

    Dřel. Když hrál, na hrotu neúnavně kmital, ale moc se neprosadil. Doma s Dortmundem zazdil velkou šanci. Plnil to, co trenér Jindřich Trpišovský od útočníků žádá, ale scházela mu větší nebezpečnost.

    Stanislav Tecl v utkání s Dortmundem neproměnil obrovskou šanci Stanislav Tecl v utkání s Dortmundem neproměnil obrovskou šanciFoto Michal Beránek Sport

  • Ladislav Takács

    Známka: 3

    Zápasy: 2

    Minuty: 89

    Góly: 0

    Naskočil na závěr proti Interu a pak byl vhozen na rozlučku v Dortmundu. Nejprve se topil a jednou kardinálně chyboval. Když se ale postupem času rozkoukal, našel klid a suverenitu a celkově obstál.

    Ladislav Takács atakuje kapitána Borussie Marca Reuse Ladislav Takács atakuje kapitána Borussie Marca ReuseFoto Profimedia.cz

  • Také nastoupili

    Mick van Buren

    Zápasy: 2

    Minuty: 45

    Góly: 0

    Júsuf

    Zápasy: 2

    Minuty: 36

    Góly: 0

    Lukáš Provod

    Zápasy: 2

    Minuty: 13

    Góly: 0

    SESTŘIH LM: Dortmund - Slavia 2:1. Domácí slaví, sešívané deptal gólman Bürki
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH LM: Slavia - Inter 1:3. Pražany podržel ve hře VAR, hosté trestali v závěru
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Barcelona - Slavia 0:0. Fantastický bod pro "sešívané"
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Slavia - Barcelona 1:2. Prohra po boji, rozhodl nešťastný vlastenec Olayinky
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Slavia - Dortmund 0:2. Sešívané srazily dva Hakimiho brejky
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Inter - Slavia 1:1. Pražané sahali po vítězství, favorit srovnal v nastavení
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud