13. srpna 2020 • 22:58

SESTŘIH: Lipsko - Atlético 2:1. Úder v závěru, Schick a spol. v semifinále!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lipska porazili ve čtvrtfinále Ligy mistrů Atlético Madrid 2:1 a ve svém prvním semifinále se utkají s francouzským šampionem Paris St. Germain. Český reprezentant Patrik Schick přišel do hry v 83. minutě za vyrovnaného stavu místo střelce úvodní branky Daniho Olma. Utkání rozhodl v 88. minutě další střídající hráč Tyler Adams.



Hráči Lipska drželi podle očekávání od úvodních minut více míč na svých kopačkách, první poločas ale nabídl vyrovnaný souboj bez větších šancí. Jediný vážnější zákrok musel v úvodu předvést brankář německého celku Peter Gulácsi při prudké střele Yannicka Carrasca na přední tyč.

Skóre se změnilo až krátce po změně stran. V 51. minutě našel Marcel Sabitzer jemným centrem Olmovu hlavu a španělský ofenzivní univerzál vstřelil za Lipsko svůj první gól v Lize mistrů po zimním příchodu z Dinama Záhřeb.

V 70. minutě ale Lukas Klostermann fauloval ve vápně střídajícího Joaa Félixe a Atlético dostalo šanci srovnat z pokutového kopu. Gulácsi sice vystihl směr, na Félixovu utaženou střelu ale nedosáhl.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna se nakonec přece jen stali historicky pátým německým týmem, který prošel mezi nejlepší čtyři celky milionářské soutěže. Dvě minuty před koncem základní hrací doby napřáhl Adams zpoza pokutového území a jeho střelu srazil do protipohybu a mimo dosah vlastního gólmana Jana Oblaka stoper Stefan Savič.

Semifinále mezi Lipskem a Paris St. Germain je na programu v úterý. Stejně jako celá dohrávka Ligy mistrů se odehraje na neutrální půdě v Lisabonu a bez diváků na stadionu.

Góly

Domácí: 51. Olmo, 88. Adams

Hosté: 71. Félix

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Halstenberg, Upamecano, Klostermann, Angeliño – Sabitzer (90+2. Mukiele), Kampl, Laimer (72. Adams) – Nkunku (83. Haidara), Y. Poulsen (C), Olmo (83. Schick).

Hosté: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Lodi – Carrasco, Saúl Ñíguez, H. Herrera (58. Félix), Koke (C) (90+2. Felipe) – D. Costa (72. Morata), M. Llorente.

Náhradníci

Domácí: Mvogo, Orban, Haidara, Adams, Forsberg, Lookman, Schick, Mukiele, Wosz, Tschauner, Borkowski, Novoa

Hosté: Adán, Arias, Partey, Félix, Morata, Lemar, Šaponjić, Felipe, Vitolo, Hermoso, Moya, Sánchez

Karty

Domácí: Klostermann, Kampl, Haidara

Hosté: Lodi, J. Giménez

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (POL)

Stadion

Estádio José Alvalade, Lisabon

RB Leipzig Vše o klubu ZDE Atlético Madrid Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud