Adam Procházka
14. srpna 2020 • 22:45

SESTŘIH: Barcelona - Bayern 2:8. Brutální debakl! Němci letí dál

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla jízda! Čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Barcelonou nabídlo parádní podívanou. U show plné gólů, šancí a líbivých kombinací bylo lepší nemrkat, aby divákovi neuteklo nic podstatného. Souboj pětinásobných vítězů milionářské soutěže ovládl Bayern 8:2. „Zápas musel totálně bavit. Postarala se o to i Barcelona, ačkoliv prohrála,“ řekl ve studiu O2 TV Sport trenér František Straka.



Bayern si zahraje o finále Ligy mistrů. Bavorský klub potvrdil, že se mu v posledních letech proti Barceloně, čtvrtfinálovému soupeři, daří. Od roku 2013 šlo o pátý vzájemný zápas těchto gigantů v Champions League a čtyři z nich, včetně pátečního (8:2), vyhráli Mnichovští.

Bayern udeřil hned ze své první vážnější akce. Na začátku 4. minuty ho poslal do vedení Thomas Müller. Po centru Ivana Perišiče si narazil ve vápně s Robertem Lewandowskim a překonal brankáře Marca-Andrého ter Stegena.

SESTŘIH: Barcelona - Bayern 2:8. Brutální debakl! Německý tým je v semifinále
Video se připravuje ...

Záhy přišla na druhé straně odpověď. Jordi Alba dostal pas za obranu a jeho přízemní přihrávku na Luise Suáreze poslal přes Manuela Neuera do vlastní sítě David Alaba – 1:1.

Inkasovaná branka Bayern na chvíli opařila. Hned vzápětí měl velkou šanci Suárez a chvíli poté prolétl Messiho centr vápnem a skončil na tyči. Mnichovskému celku pomohlo k probuzení zaváhání soupeře. Ve 22. minutě na vlastní polovině špatně převzal Semedovu přihrávku Sergi Roberto, míč mu uzmul Serge Gnabry, posunul ho do vápna Perišičovi a ten trestal. Nejen, že vrátil Bayernu vedení, navíc nastartoval gólostroj!

Lionel Messi nechápal, co se na hřišti děje
Lionel Messi nechápal, co se na hřišti děje

Na konci 27. minuty se po lobu Leona Goretzky za obranu prodral přes Clementa Lengleta do zakončení Gnabry – 3:1. Ani na čtvrtý gól Bayern nemusel čekat dlouho. V 31. minutě usměrnil Kimmichův střílený centr do branky Müller. Barcelona tak poprvé od 7. května 2019, kdy padla 0:4 na Liverpoolu, inkasovala čtyři góly.

„Druhý gól Barcelonu hodně nahlodal. Je vidět, že i takoví hráči se dokážou sesypat,“ upozornil ve studiu O2 TV Sport bývalý brankář Slavie Martin Vaniak.

Zkraje druhého poločasu se podařilo korigovat Suárezovi, ale větší drama Bayern nepřipustil. Naopak. Mladičký Alphonso Davies chvíli poté vymíchal u lajny Nelsona Semeda a předložil míč před branku Joshuovi Kimmichovi, který už měl snadnou úlohu. A ani to nebylo ze strany Němců vše. V závěru ještě přidal další gól Lewandowski a dva Coutinho, čímž pečetili výhru – 8:2.

Nyní bude Bayern, první tým v historii Ligy mistrů, který ve vyřazovacím zápase nastřílel osm branek, čekat, zda vyzve v souboji o finále Manchester City, nebo Lyon (sobota od 21:00).

Totální demolice Barcelony! Klidně odejdu mezi prvními, zoufal Piqué
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 7. Alaba (vl.), 57. L. Suárez

Hosté: 4. T. Müller, 22. Perišić, 28. Gnabry, 31. T. Müller, 63. Kimmich, 82. Lewandowski, 85. Coutinho, 89. Coutinho

Sestavy

Domácí: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Roberto (46. Griezmann), Busquets (70. Fati), F. de Jong – Arturo Vidal – Messi (C), L. Suárez.

Hosté: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (76. Süle), Alaba, A. Davies (84. Lucas Hernández) – Goretzka (84. Tolisso), Th. Alcântara – Gnabry (75. Coutinho), T. Müller, Perišić (67. Coman) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Neto, Peña, Rakitić, Dembèlé, Griezmann, Firpo, Puig, Fati, Araújo, Monchu, Mingueza, Reis

Hosté: Ulreich, Hoffmann, Odriozola Arzallus, Süle, Martínez, Coutinho, Cuisance, Hernández, Tolisso, Coman, Zirkzee, Musiala

Karty

Domácí: L. Suárez, Alba, Arturo Vidal

Hosté: J. Boateng, A. Davies, Kimmich

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan (vš. SVN)

Stadion

Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon (POR)

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Bayern Mnichov Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud