21. srpna 2020 • 15:40

Slovan na Faerech hrát nebude! Další nákaza, šéf si stěžoval na domácí

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
26
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, zrušeno! Zápas 1. předkola Ligy mistrů mezi fotbalisty Klaksvíku a Slovanu Bratislava se neodehraje. Slovenský mistr sice na Faerské ostrovy ve čtvrtek vyslal náhradní tým, i v něm se nicméně objevil jeden pozitivní případ. O dalším osudu utkání a případné kontumaci nyní bude rozhovodat UEFA.



Zápas na Faerských ostrovech se měl hrát už ve středu. Nicméně kvůli jednomu pozitivnímu případu ve výpravě byl duel odložený na pátek. Vedení Slovanu muselo vypravit další letadlo s provizorním týmem.

Ve čtvrtek se na Faery vydal smíšený tým, který podle šport.sk mělo tvořit sedm hráčů áčka, kteří zůstali doma, a devět fotbalistů z rezervního týmu. Trénovat jej měl bývalý útočník Sparty Szilárd Németh, který aktuálně působí jako asistent béčka.

Slovan se odmítal vzdát, o postup do 2. předkola chtěl zabojovat i s náhradním týmem. Jenže ani k tomu nakonec nedojde…

Podle informací z Faerských ostrovů se ani druhý tým nedostavil na trénink. I když první testy všech 16 hráčů dopadly negativně, v den zápasu se situace opět zkomplikovala. Podle faerského webu nordlysid.fo se totiž jeden pozitivní případ vyskytl i ve druhé výpravě.

„Mělo by se rozhodnout v průběhu tří až čtyř hodin. Zatím všechno probíhá podle standardního předzápasového protokolu. Bohužel domácí dělají všechno pro to, aby se nehrálo,“ uvedl kolem poledne na klubovém webu generální ředitel Slovanu Ivan Kmotrík.

UEFA řešila situaci se zástupci obou klubů. Rozhodnutí padlo krátce po 15. hodině: Nehraje se, zápas byl zrušen!

Slovenský mistr tak s největší pravděpodobností vypadne z Ligy mistrů, aniž by vůbec vstoupil na hřiště. Dá se totiž předpokládat, že UEFA vyřeší zápletku kontumací ve prospěch týmu z Faerských ostrovů.

Kontumací už v Lize mistrů skončil duel kvalifikační fáze, který se neodehrál kvůli nákaze koronavirem v týmu Drity z Kosova. UEFA původně odložený zápas 12. srpna kontumovala 3:0 ve prospěch severoirského Linfieldu.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
26

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud