Jan Podroužek
22. září 2020 • 22:50

SESTŘIH: Slavia - Midtjylland 0:0. První zápas bez gólu, podržel Kolář

Vstoupit do diskuse
23
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by se Slavia podívala do zrcadla. Jako by proti sobě nastoupily klony... Neskutečné šachy, vyrovnaná hra, byť víc za výhrou šel v závěru zlobivý Midtjylland. Ale 0:0, plichta jako výraz defenzivní preciznosti a ofenzivní nemohoucnosti. Víc otevřenější to před odvetou play off Ligy mistrů v Herningu, která se hraje příští středu, už být nemůže. Děj se vůle boží...



Tak kam se nakonec překlopí těch zhruba 400 milionů korun jako odměna za postup do základní skupiny Ligy mistrů? Po dnešku zapeklitá otázka...

Jako když hrajete šachy. Naťuknete soupeře, vyrazíte do útoku, pak se zase trochu stáhnete. A čekáte, co na to ten druhý... Jde fakt o hodně. Zápas, v němž každá chyba bolí dvojnásob. Oba týmy proto zvolily precizní přístup, opatrný.

Midtjylland už takové signály vydával ve svých dvou předchozích evropských zápasech. Druhé i třetí předkolo Ligy mistrů prošel bez inkasované branky. Bulharský Ludogorec českého kouče Pavla Vrby povalil 1:0, švýcarský Young Boys Bern doma ve druhé půli převálcoval 3:0.

A taky v Edenu se držel svého řemesla. „Disciplinované, pracovité mužstvo,“ jak dánského mistra už den před utkáním charakterizoval kouč Jindřich Trpišovský.

SESTŘIH: Slavia - Midtjylland 0:0. První zápas bez gólu, blýskl se Kolář
Video se připravuje ...

Na začátku utkání se ke dvěma nadějným střelám dostal Lukáš Masopust , jedna ale šla mimo, druhou sezobnul jako nic brankář Jesper Hansen. Daleko víc to zavánělo gólem, když se u lajny prosmýkl kolem Joela Anderssona Peter Olayinka.

Míč dobře seknul pod sebe a ten šel krásně proti noze Jana Bořila. Moře času... Jenže levý obránce „sešívaných“ svou střelu namířil jen doprostřed, Jesper Hansen bezpečně sevřel balon v koši. Vypracovat si větší šanci bylo pro domácí hrozně těžké. Leda tak nějaký závar...

Na druhou stranu i Slavia byla před svou bránou důsledná. V prvním poločase byste dokonce Midtjyllandu nenapočítali žádnou pořádnou šanci, jen slibné protiútoky, které v obou případech hasil důrazný kapitán Jan Bořil.

Přece jen ale červenobílá obrana povolila víc než ta hostující. Dvakrát ve druhé půli, šest minut po sobě... Poprvé to bylo jen varování útočníka Soryho Kaby. Přesný přímý kop Anderse Dryera přeletěl slávistickou clonu a Kabovi stačilo míč líp zpracovat, pak by byl před Ondřejem Kolářem úplně sám.

Podruhé si musel brankář „sešívaných“ pořádně máknout. Sory Kaba se totiž vyškrábal ze všech hráčů nejvýš a dobrý centr trknul prudce čelem na Ondřeje Koláře. Tomu ale včas vyletěla pravá ruka do strany a vyrazila míč. Dorážel Awer Mabil, ovšem úplně vedle.

Zhruba deset minut před koncem ještě běžel Sory Kaba do nadějného brejku, zase ho ale zkazil špatnou přihrávkou. A ránu Erika Sviatchenka pod břevno vytáhl Ondřej Kolář.

Víc otevřenější to před odvetou, která se hraje příští týden ve středu v Herningu, už být nemůže. Ovšem s tím, že Midtjylland bude mít výhodu domácího stadionu... Slavia postoupí v případě jakékoliv výhry nebo remízy vyšší než 0:0. Při další bezbrankové plichtě by se prodlužovalo a třeba šlo až do penalt...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Dánové to mydlili! U nich to bude ještě horší, tuší Coufal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
23

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud