30. září 2020 • 22:50

SESTŘIH: Midtjylland – Slavia 4:1. Postup v prachu! Rozhodla penalta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
70
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie se do Ligy mistrů druhý rok po sobě nepodívají… Pražané podlehli v odvetě 4. předkola dánskému Midtjyllandu 1:4 a na podzim si zahrají Evropskou ligu. Slavia vedla díky rychlé trefě Petera Olayinky, Midtjylland ale duel po změně stran otočil. Klíčovou roli sehrála penalta, z které v 83. minutě Scholz zvýšil na 2:1. Ondřej Kolář ji přitom nejdřív chytil, sudí Skomina však nařídil její opakování, zřejmě kvůli pohybu gólmana na brankové čáře.



Český šampion marně usiloval o třetí postup do základní skupiny Ligy mistrů. Hlavní fázi prestižní soutěže si dosud Slavia zahrála v roce 2007 a vloni, kdy ve 4. předkole vyřadila rumunskou Kluž. Pražané zároveň nedosáhli na prémii 15,25 milionu eur (asi 413 milionů korun) za postup do skupiny Ligy mistrů.

Česká liga po dvou sezonách za sebou tentokrát zástupce v hlavní fázi Ligy mistrů mít nebude. Červenobílí si po dnešním vyřazení zahrají na podzim základní skupinu Evropské ligy, kde už má jisté místo Sparta. Ve čtvrtek budou o postup usilovat Plzeň a Liberec. Trojici soupeřů ve skupině Evropské ligy určí českým zástupcům páteční los v Nyonu.

SESTŘIH: Midtjylland - Slavia 4:1. Postup do LM v prachu, rozhodla opakovaná penalta
Video se připravuje ...

Po bezbrankové remíze v úvodním duelu v Edenu, v němž více hrozil dánský šampion, udělal trenér Trpišovský dvě změny v sestavě. Na stopera místo Zimy nasadil zkušenějšího Kúdelu, především však vsadil na jedenáctku bez klasického útočníka. Podobnou taktiku Pražané několikrát použili vloni v základní skupině a předtím i v Evropské lize proti Seville a Chelsea.

Na hrotu začal Olayinka a hned ve třetí minutě otevřel skóre. Po Stanciuově rohu nedůrazně zasáhl brankář Hansen a nigerijský hráč dostal míč do sítě, i když napoprvé promáchl. Olayinka ve stejném rozestavení bez klasického útočníka skóroval i vloni při remíze 1:1 na půdě Interu Milán.

Domácí ve čtvrtém utkání kvalifikace Ligy mistrů poprvé inkasovali a chvíli se oklepávali. Ve 13. minutě se po vzdušném souboji s Coufalem dožadoval penalty Kaba, ale sudí Skomina zůstal v klidu. Do půle už dánský mistr zahrozil pouze po standardce, pokaždé však zakončoval z ofsajdu.

Peter Olayinka se snaží zbavit Franka Onyeky
Peter Olayinka se snaží zbavit Franka Onyeky

Po změně stran Pražané zpočátku kontrolovali hru, přesto inkasovali. Po hodině hry ještě Kaba v tísni minul, ale v 65. minutě už stejný hráč srovnal poté, co po Mabilově centru předskočil brankáře Koláře.

Domácí potřebovali k postupu vstřelit ještě jeden gól, ale slávisté je dlouho k většímu tlaku nepouštěli. V 79. minutě však Traoré odvrátil míč za sebe, balon spadl Holešovi na ruku a Skomina nařídil penaltu. Brankář Kolář sice Kabovu střelu vystihl a dal vzpomenout na chycený pokutový kop z loňského roku proti Kluži, sudí však nechal po zásahu videorozhodčího penaltu opakovat, neboť hostující gólman nezůstal stát na lajně. Z opakované penalty už Scholz nezaváhal.

V 88. minutě hosté chybovali v rozehrávce a po rychlé protiakci definitivně rozhodl Onyeka. Na začátku nastavení pak ještě opakovanou ranou přidal další gól střídající Dreyer.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
70

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud