28. října 2020 • 09:03

Dva zápasy, jeden bod, Real Madrid je poslední. Zidane: Bude to náročný rok

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože fotbalisté Realu Madrid nedokázali vyhrát ani druhý zápas v Lize mistrů, trenér Zinédine Zidane je pochválil za úterní výkon a reakci v Mönchengladbachu, kde hosté v závěru dotáhli dvoubrankovou ztrátu a vybojovali remízu 2:2. Francouzský kouč očekává, že aktuální sezona bude náročná nejen pro "Bílý balet".



Real před týdnem vstoupil do skupiny B překvapivou domácí prohrou 2:3 se Šachtarem Doněck, v sobotním šlágru španělské ligy porazil úhlavního rivala Barcelonu 3:1, ale v Mönchengladbachu měl znovu problémy. Domácím zařídil nadějné vedení dvěma góly Marcus Thuram. Španělské mužstvo ale čtvrtou porážku v LM za sebou odvrátilo, protože v 87. minutě snížil Karim Benzema a ve třetí minutě nastavení vyrovnal Casemiro.

„Nečekali jsme takové drama, ale konečný výsledek ukazuje charakter našeho týmu. Zasloužili jsme si remízu, myslím, že i víc. Líbila se mi reakce hráčů, získali jsme velmi důležitý bod,“ řekl Zidane na tiskové konferenci.

„Ale jsem hrdý na to, co jsme tady předvedli. Odehráli jsme dobrý zápas, i když nám samozřejmě něco chybělo, protože jsme nezvítězili. Před první brankou jsme udělali velkou chybu a držení míče nepřetavili v gólové šance,“ doplnil osmačtyřicetiletý trenér.

Pevně věří v postup Realu do play off, přestože třináctinásobní vítězové elitní soutěže jsou po dvou kolech poslední v tabulce s jedním bodem. „Když budeme hrát podobně jako v Mönchengladbachu, tak se bezpochyby kvalifikujeme do vyřazovací fáze,“ prohlásil Zidane, jehož svěřenci budou příští týden hostit Inter Milán. Italský tým má na kontě dva body za dvě remízy, v úterý venku remizoval 0:0 s Šachtarem.

Góly

Domácí: 33. Thuram, 58. Thuram

Hosté: 87. Benzema, 90+3. Casemiro

Sestavy

Domácí: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Kramer – J. Hofmann, Stindl (C) (79. H. Wolf), Neuhaus – Pléa (79. Embolo), Thuram (71. Herrmann).

Hosté: Courtois – L. Vázquez, Ramos (C), Varane, F. Mendy – Kroos (71. Modrić), Casemiro, Valverde – Asensio (84. Rodrygo), Benzema, Vinícius Júnior (70. E. Hazard).

Náhradníci

Domácí: Sippel, Grün, Lang, Herrmann, Wolf, Traoré, Wendt, Lazaro, Bénes, Jantschke, Embolo, Reitz

Hosté: Lunin, Altube, Militao, Hazard, Modrić, Marcelo, Jović, Isco, Rodrygo, Santos

Karty

Domácí: Stindl, Binsibajní, Neuhaus

Hosté: Casemiro

Rozhodčí

Grinfeld – Hassan, Yarkoni (ISR)

Stadion

Borussia-Park, Mönchengladbach

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Real 6 3 1 2 11:9 10
2. Mönchengladbach 6 2 2 2 16:9 8
3. Šachtar 6 2 2 2 5:12 8
4. Inter Milán 6 1 3 2 7:9 6

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud