Jakub Dvořák
16. února 2021 • 23:10

Mbappé sundal Barcelonu! Historicky třetí hattrick soupeře na Camp Nou

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ufff! Jedna, druhá a třetí! Ty sedly! Kylian Mbappé proplesknul barcelonskou defenzivu zleva zprava a ještě jí přidal přídavek. Při úterní třígólové show na Camp Nou poslal fanouškům Lionela Messiho jasný vzkaz: Budoucnost patří mně! První střet dvou generačních idolů ovládl právě 22letý Francouz. Barcelonu v úvodním osmifinále Champions League s kumpány z PSG vyřídili 4:1.



Když se naposledy proti sobě kolosy postavily v Champions League, byly to dva senzační výsledky. Úvodní bitvu ovládlo PSG v poměru 4:0. Odveta se pak nesla v duchu Barcelony, jež díky trojzubci Neymar, Suárez, Messi zdemolovala Paříž postupovým debaklem 6:1.

Po čtyřech letech si fanoušci na úvod v roce 2021 nemohli přát lepší podívanou. Na jedné straně mladá letka oddaná Lionelu Messimu, na druhé komando spoléhající na Kyliana Mbappého.

Vyrovnaný šlágr rozjela na první pohled kontroverzní situace z 26. minuty, kdy sudí Björn Kuipers nařídil pokutový kop po letmém kontaktu Layvina Kurzawy a Frenkieho de Jonga. Z opakovaných televizních záběrů však bylo vidět, že bek PSG nevědomky kolenem zavadil o nohu nizozemského záložníka a penalta byla zcela oprávněná. „Zdálo se, že to je nafilmovaný pád, video musí penaltu odvolat, ale z jiného záběru je vidět, že Kurzawa ho opravdu rozhodil,“ přiznal se k původním pochybnostem bývalý reprezentační záložník Vladimír Šmicer ve studiu O2 TV Sport. „Jasná chyba Kurzawy, který sledoval jen míč a neměl přehled o soupeři,“ doplnil trenér Ivan Hašek.

PSG nastřílelo na Camp Nou čtyři góly
PSG nastřílelo na Camp Nou čtyři góly

K míči se postavil Messi a prudkou ranou propálil brankáře Keylora Navase. Argentinská hvězda proměnila v aktuálním ročníku Champions League již čtvrtou penaltu a zároveň přidala 13. sezonu v řadě, kdy za „blaugranas“ nastřílela minimálně 20 soutěžních branek.

Pařížané se však dlouho nenechali zostudit a sehráli parádní akci, na jejímž konci byla vyrovnávací trefa. Marco Verratti v pokutovém území chytře prodloužil centr na Mbappého a nejlepší střelec Ligue 1 ukázal svojí extratřídu. Šikovně si hodil míč kolem stopera Clementa Lengleta a dělovkou nedal Ter Stegenovi šanci zasáhnout.

SESTŘIH LM: Barcelona - PSG 1:4. Jasnou výhru hostů režíroval hattrickem Mbappé
Video se připravuje ...

Jen co se hosté na Camp Nou po změně stran znovu dostali do tempa, neměli domácí nárok. Zatímco při prvním gólu udeřili po pravé straně Barcy, druhý úder přišel zleva. Obránce Alessandro Florenzi si na hraně ofsajdu naběhl na parádní centr Leandra Paredese, poslal míč před branku, kde se k míči po odrazu od Gerarda Piquého dostal právě Mbappé a katalánské mužstvo nelítostně sejmul druhou vstřelenou brankou. Francouzský supertalent v závěru dokonal hattrick a Španělé byli na kolenou. 

„Výsledek ukazuje, jak skvěle soupeř hrál. Ve druhé půli jsme měli problémy v defenzivě, oni byli lepší, musíme si to přiznat. Ukázali, že jsou komplexnější tým než my. A nám se potvrdilo, že máme na nejvyšší úrovni nedostatky, obzvlášť na úrovni Ligy mistrů,“ podotkl kouč Barcelony Ronald Koeman.

Mbappé se stal v Champions League třetím hráčem v historii, který Barceloně dokázal vstřelit tři góly. Před ním to dokázali pouze Faustin Asprilla a Andrej Ševčenko.

„Prožil úžasný večer. PSG v něm má hvězdu budoucnosti, která bude na úrovni Messiho či Cristiana Ronalda,“ smekl před Mbappém Antoine Griezmann, forvard soupeře.

Demolici podtrhl jedním gólem i Moise Kean. Odveta je na programu za měsíc v Parku Princů. Luis Suárez hraje za Atlético Madrid a Neymar přeběhl na stranu soupeře. Bude Messi, sám voják z Rosária v poli, stačit na další mirákl?

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud