24. února 2021 • 23:59

SESTŘIHY LM: Citizens mají 19. výhru v řadě. Real udolal Atalantu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City v úvodním osmifinále Ligy mistrů v Budapešti porazili Mönchengladbach 2:0 a vyhráli 19. soutěžní zápas po sobě. Real Madrid bez řady zraněných opor zvítězil na hřišti Atalanty 1:0 gólem Ferlanda Mendyho z 86. minuty. Domácí hráli od 17. minuty v oslabení bez vyloučeného Rema Freulera. Odvety jsou na programu v úterý 16. března.



Utkání v budapešťské Puskás Aréně, kde se hrálo kvůli koronavirovým cestovním restrikcím mezi Německem a Británií, v úvodu moc zajímavých momentů nenabídlo. City ale hned první velkou šanci ve 29. minutě proměnili. Joao Cancelo přesným centrem za obranu našel portugalského krajana Bernarda Silvu a ten se prosadil umístěnou hlavičkou. Anglický favorit kontroloval hru a Gladbachu za první poločas nedovolil jedinou střelu.

Manchesterské mužstvo dál dominovalo a v 65. minutě přidalo pojistku. Cancelo znovu nacentroval na Silvu, který tentokrát hlavou sklepnul míč ke Gabrielu Jesusovi a brazilský útočník překonal brankáře Yanna Sommera. Hráči City si výsledek bez větších problémů pohlídali a venku zvítězili ve 12. soutěžním utkání za sebou, čímž stanovili nový anglický rekord. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly v LM neinkasovali už 616 minut.

Atalanta na začátku držela s Realem krok, ale v 17. minutě přišla o záložníka Freulera, jenž byl vyloučen za faul na obránce Mendyho těsně před šestnáctkou. Byla to nejrychlejší červená karta pro italské mužstvo v Lize mistrů.

Madridský tým si vytvořil převahu a v nastavení první půle i velkou šanci na vedoucí gól, ale domácí gólman Pierluigi Gollini výborně zneškodnil Casemirovu hlavičku. Po změně stran se obraz hry moc nezměnil a Real se přes početní výhodu do větších příležitostí nedostával. Až v 86. minutě po rohu vystřelil Mendy a francouzský bek z hranice šestnáctky zamířil přesně k tyči. „Bílý balet“ porazil italské soupeře v 11 z posledních 12 pohárových duelů.

SESTŘIH LM: Atalanta - Real Madrid 0:1. Rozhodl Mendy, domácí od 17. minuty v deseti
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 86. F. Mendy

Sestavy

Domácí: Gollini – Tolói (C), Romero, Djimsiti – Maehle (85. Palomino), de Roon, Freuler, Gosens – Pessina – D. Zapata (30. Pašalić), Muriel (56. Iličić, 86. Malinovskyj).

Hosté: Courtois – L. Vázquez, Varane (C), Nacho Fernández, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Asensio (76. Arribas), Isco (76. Duro), Vinícius Júnior (58. M. Díaz).

Náhradníci

Domácí: Sportiello, Rossi, Caldara, Iličić, Lammers, Malinovskyj, Mirančuk, Palomino, Ruggeri, Pašalić, Šutalo

Hosté: Lunin, Altube, Arribas, Díaz, Duro, Chust, Gutiérrez, Blanco

Karty

Domácí: Freuler (č), Gosens

Hosté: Casemiro, F. Mendy

Rozhodčí

Stieler – Gittelmann, Beitinger (vš. GER)

Stadion

Stadio di Bergamo, Bergamo

Góly

Domácí:

Hosté: 29. B. Silva, 65. Jesus

Sestavy

Domácí: Sommer – Elvedi, Zakaria, Ginter – Lainer (63. Lazaro), Neuhaus, Kramer, J. Hofmann (87. H. Wolf), Binsibajní – Pléa (63. Thuram), Stindl (C) (74. Embolo).

Hosté: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – Gündoğan, Rodri, Foden (80. F. Torres) – Sterling (C) (69. Mahríz), Jesus (80. Agüero), B. Silva.

Náhradníci

Domácí: Grün, Sippel, Beyer, Embolo, Herrmann, Jantschke, Wolf, Wendt, Traoré, Thuram, Lazaro, Lang

Hosté: Carson, Agüero, Steffen, De Bruyne, Doyle, Mahríz, Mendy, Torres, Zinčenko, Fernandinho, García, Stones

Rozhodčí

Dias – Tavares, Rodrigues (všichni Portugalsko)

Stadion

Puskás Aréna

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud