28. dubna 2009 • 22:36

Čech udržel Messiho a spol. na uzdě

Autor: sid
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Další pořádnou kanonádu čekali fanoušci v bitvě fotbalových gigantů. Barcelona ale nedokázala navázat na svá bravurní ofenzivní představení s Lyonem a Bayernem a konto Chelsea nezatížila v semifinále Ligy mistrů ani jedinkrát.



Katalánci sice usilovně bušili na bránu Petra Čecha, jejich útoky však brzdila defenzivní zeď ve složení Mikel – Ballack. A když už za obranu „blues“ něco propadlo, zaskvěl se český reprezentační gólman.

Jedinou pořádnou šanci v první půli si tak Barcelona vypracovala až po pětatřiceti minutách, ránu Henryho z velkého vápna ale Čech vytěsnil na roh. A z něj už domácí nevytěžili nic.

Chelsea vystřelila v úvodní části hry na branku soupeře jen jedinkrát, přesto byla blíže gólu. Při malé domů zpanikařil Márquez, naservíroval míč dotírajícímu Drogbovi, a hostující útočník šel na Valdése sám.

Bojovalo se hlavně ve středu hřiště.
Bojovalo se hlavně ve středu hřiště.

Jeho první pokus ale gólman kryl a vychytal ho i při následném pokusu o kličku. Trenér Hiddink se marně chytal za hlavu…

Také druhý poločas začal tam, kde první skončil. Barcelona se pokoušela útočit, Chelsea zarputile bránila. A dařilo se jí.

Další vzrušení přišlo až po hodině, kdy Alves provětral Čechovy rukavice. Stejný hráč neuspěl ani o pár minut později, šikovně zakroucený přímý kop skončil půl metru nad břevnem.

Obrovskou šanci konečně otevřít skóre měl Kamerunec Eto´o, který běžel na Čecha z úhlu sám, po dalším skvělém zákroku se ale znovu radoval český brankář. Domácí nespasil ani příchod Bojana Krkiče, jehož hlavička cestu do sítě také nenašla.

Po nášupech Lyonu (5:2) v osmifinále a Bayernu (4:0) ve čtvrtfinále vyšel tentokrát brankostroj Barcelony naprázdno. Lepší výchozí pozici má před odvetou Chelsea, která úspěšně vykročila minimálně za obhajobou loňského finále.

Úvodní semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:

FC Barcelona - FC Chelsea 0:0
Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (všichni Něm.). ŽK: Touré, Puyol - Ballack, Alex. Diváci: 95.000.

Sestavy:
Barcelona: Valdés - Daniel Alves, Márquez (52. Puyol), Piqué, Abidal - Xavi, Touré, Iniesta - Messi, Eto'o (82. Krkič), Henry (87. Hleb). Trenér: Guardiola.
Chelsea: Čech - Ivanovič, Terry, Alex, Bosingwa - Mikel, Ballack (90.+5 Anelka)- Essien, Lampard (71. Belletti), Malouda - Drogba. Trenér: Hiddink.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud