28. května 2009 • 07:07

Úžasné, jsme nejlepší, zní z Barcelony

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Slavilo se, slavilo a slavilo. Fotbalisté Barcelony zabránili obhajobě Manchesteru United a získali trofej Ligy mistrů. Už třetí v této sezoně! "To je naprosto perfektní," hlásil Iniesta. "Jsme vítězové. A ty si každý pamatuje," doplnil Thierry Henry.



Francouzský útočník Henry byl z titulu doslova unesen. Se zlatou medailí na krku a celý politý šampaňským předstoupil před novináře s velkým úsměvem a prozradil, že jej čekají dvě oslavy.

Nejenže vyhrál Ligu mistrů, ale jeho dcera slavila narozeniny! "To je prostě nádherný pocit. Dnešek je významný den," řekl Henry. "Nejdůležitější ale je, že si vždycky budete pamatovat vítěze. Můžete hrát dobrý fotbal, ale pokud skončíte druzí, nic to neznamená."


Barceloně se letošní ročník nečekaně vyvedl. Vyhrála ligu, Ligu mistrů i Španělský pohár. "Snažím se popsat, čeho všeho jsme v této sezoně dosáhli. Žádný jiný tým nikdy nezískal ve Španělsku trebl. To je něco úžasného," pokračoval.

Podle Henryho "Barca" dosáhla úspěchů, protože po celou sezonu jezdila nadoraz a bojovala. "Podívejte se na finále. V prvních deseti minutách jsme měli trochu štěstí. Navíc jsme hráli proti Manchesteru United, který je obtížné porazit. Ale bojovali jsme a nevzdali se. Jsem šťastný," dodal.

Kapitán Carles Puyol zase prohlásil, že tato sezona se zapíše do historie. "Je to výjimečný ročník," uvedl. "Bůh stál za námi. Ani nevím, jak tohle oslavím," dodává Samuel Eto'o.

DOZVUKY FINÁLE - SLAVÍCÍ BARCELONA, TRUCHLÍCÍ MANCHESTER

Radost fotbalistů Barcelony po výhře v Lize mistrů.
Radost fotbalistů Barcelony po výhře v Lize mistrů.

Jen těžko mohl během oslav najít slova také záložník Iniesta, který rozhodl o postupu do finále na půdě Chelsea a v něm připravil branku pro Eto'oa. "Jsme nejlepší," hlásal vítěz Ligy mistrů.

"Jinak to nedokážu popsat. Je to skvělý a pozoruhodný konec sezony. Manchester byl lepší tým v prvních šesti nebo sedmi minutách, ale pak to byl jednoznačně náš zápas. Prostě perfektní," řekl Iniesta a utekl zpátky slavit, stejně jako miliony fanoušků po celém světě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud