1. června 2009 • 05:00

Sparta a Liga mistrů? Bláhový sen

Autor: Pavel Krejča
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona fotbalové Sparty byla marná, nezískala žádnou trofej, přesto z ní ještě vyškrábala maximum. Díky sobotní výhře v posledním ligovém kole v Mladé Boleslavi 3:0 skončila druhá, čímž si zajistila účast ve 3. předkole Ligy mistrů.



Ovšem šance, že postoupí do její základní skupiny a vydělá pohádkové peníze, je mizivá! Klub, který se dostane do hlavní fáze nejprestižnější evropské klubové soutěže, získá 191 milionů. Jak tvrdý to bude pro Spartu oříšek?

Nový model kvalifikací pasoval »rudé« do role nenasazeného týmu. Ve třetím předkole tak může narazit na celky jako jsou Anderlecht, Šachtar Doněck, Sporting Lisabon, Celtic Glasgow, Twente Enshede, Dynamo Moskva…

V případě úspěchu však nebude mít zdaleka vyhráno. Letos je na programu ještě předkolo čtvrté! Pokud se tam český vicemistr prokouše, čekají ho daleko těžší soupeři. Už teď je jisté, že tam bude číhat třeba Arsenal, Fiorentina, Stuttgart, či Sevilla.

„Když to hodně zlehčím, stejně si myslím, že se v září s Libercem sejdeme v Evropské lize,“ prohlásil Jaromír Blažek, brankář Sparty. „Nevíme, na koho narazíme. Máme dostatek času na to, abychom se dobře připravili,“ nevzdal se naděje trenér Jozef Chovanec.

Los 3. předkola proběhne 22. června. První utkání jsou na programu 28. července.



Účet první fotbalové ligy
✘ Slavia: Šampion postupuje do 3. předkola Ligy mistrů. Bude mezi nasazenými. V něm i případném čtvrtém předkole se potká pouze s dalšími ligovými vítězi, což znamená, že se vyhne týmům ze silných zemí, které jdou do soutěže přímo.
✘ Sparta: Čeká ji 3. předkolo LM. V něm i v případném čtvrtém bude mezi nenasazenými.
✘ Liberec: 3. předkolo Evropské ligy (bývalý Pohár UEFA).
✘ Olomouc: 2. předkolo Evropské ligy.
✘ Teplice: Vítěz Poháru ČMFS jde do 4. předkola Evropské ligy.
✘ Zlín a Žižkov: Sestupují do II. Ligy.

✘ Andrej Kerič: Chorvat z Liberce se stal s 15 góly králem střelců a také je nejlepším cizincem v lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud