18. února 2010 • 07:54

Bayern prodloužil sérii díky gólu z ofsajdu

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Válec jménem Bayern se nezastavil, včera v Mnichově porazil v úvodním osmifi nále Ligy mistrů Fiorentinu 2:1. Třináctá výhra v řadě se ale nerodila lehce, Italové houževnatě vzdorovali.



Ještě dvě minuty před koncem i bez vyloučeného Gobiho drželi remízu. Vaz mu zlomil gól Kloseho v samém závěru, který padl z jasného ofsajdu.

Měla to být jednoznačná záležitost. Rozjetý Bayern proti trápící se Fiorentině. Z Mnichova jde poslední dva měsíce strach, do včerejška vyhrál dvanáctkrát po sobě. Naposledy prohrál 3. listopadu v Lize mistrů doma s Bordeaux 0:2. Naopak forma Fiorentiny ze základní části (po Bordeaux nejlepším týmem, získala 15 bodů) zmizela, v Serii A v pěti posledních zápasech „urvala“ jediný bod. Včera byla k úspěchu blízko, nakonec padla 1:2.

Jenže mohlo to být všechno jinak. Nebýt diskutabilního vyloučení hostujícího Gobiho v 73. minutě, do jehož lokte si naběhl unikající Robben, a klíčové branky Kloseho v 89. minutě, kterou domácí útočník docílil z ofsajdu.

Bavorský tým sice na soupeře vletěl s nadšením, ovšem očekávaný tlak nepřišel. Naopak v úvodní fázi utkání hořelo před domácí brankou. Nejprve vyprodané Allianz Areně zatrnulo po nedorozumění brankáře Butta a stopera Van Buytena, z nebezpečné situace nakonec domácí duo „vykouzlilo“ rohový kop.

Poté se na Butta hnal zprava Gilardino, v okamžiku, kdy se chystal zakončit, však nešťastně podklouzl. Ani tato hrozba favoritovi nestačila, vzápětí Gilardino hlavičkoval na zadní tyči těsně vedle. Bayern se zmohl jen na ránu kanonýra Gomeze z ostrého úhlu a bombu Riberyho z 25 metrů.

Italové se na Bayern dobře nachystali, zahustili střed, bránili v devíti lidech, domácím nedali centimetr prostoru. Ti byli očividně zaskočeni, postupem času znervózněli. Kouč Van Gaal si v jednu chvíli zavolal k postranní čáře záložníka Schweinsteigera a s nazlobeným výrazem ve tváři mu cosi vysvětloval. Jeho pokyny se ovšem míjely účinkem, zápas plul dále ve stejném duchu.



Bayern nakonec udeřil ve třetí minutě nastavení první půle. Po rychlé akci vyslal Robben kolmicí do pokutového území Riberyho, jenž po kontaktu se stoperem Natalim upadl, odražený míč pak poslal do sítě Gomez.

Gól však neplatil, rozhodčí Övrebö k překvapení všech aktérů odpískal penaltu. Paradoxně ten sudí, který v odvetě loňského semifi nále Ligy mistrů upřel Chelsea proti Barceloně minimálně dva jasné pokutové kopy a tím výrazně přispěl k vyřazení Čecha a spol....

Zodpovědnost vzal na sebe Robben a s přehledem pokutový kop proměnil. Gól do šatny však Fiorentinu nezlomil, krátce po změně stran se po rohovém kopu a následných odrazech dostal balon ke Kröldrupovi, který zblízka překonal Butta.

Kouč Van Gaal reagoval nasazením útočníků Oliče a Kloseho. Druhý jmenovaný nakonec zařídil Bayernu vítězství. Olič, jenž už sám byl podle všeho v postavení mimo hru, mu však přihrával rovněž do jasného ofsajdu...
Odveta se hraje 9. března ve Florencii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud