4. srpna 2010 • 21:51

Rudá? Ne, červená! Sparta přišla o opory

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Polsku úkol zvládli, Lech Poznaň porazili 1:0. Radost Sparty z postupu do 4. předkola Ligy mistrů však kazí vyloučení Libora Sionka s Markem Matějovským. Sparta přišla o opory zálohy úplně zbytečně, až za rozhodnutého stavu. Navíc se vykartoval i Bony Wilfried.



"Šel jsem ven naprosto neprávem! To byl normální souboj, možná sotva na odpískání faulu, či žluté karty. Vůbec jsem nepochopil, proč mi rozhodčí ukazuje červenou kartu. Nevím zda se mohu vyjadřovat, ale on ten zápas skutečně nezvládnul," zlobil se po zápase Sionko.

Sparta měla utkání v Polsku dlouho pod kontrolou. Když na začátku druhého poločasu proměnil penaltu Kladrubský, o postupujícím bylo jasno. Místo klidného dohrání rozhodnutého zápasu však přišel zcela zbytečně vyhrocený závěr...

Zoufalí Poláci nedokázali zkousnout prohru a začali provokovat. Zejména v poslední dvacetiminutovce sparťany drželi, šťouchali, všemožně faulovali.



Letenští neudrželi nervy na uzdě. Bouřlivák Řepka zůstával v klidu, bohužel se "předvedli" jiní. A zrovna hráči, u kterých by se to nejméně čekalo.

Bosacki fauluje Václava Kadlece.Foto Michal Beránek (Sport)


Co se stalo? Matějovský deset minut před koncem loktem lehce vrazil do Bosackiho, který se teatrálně skácel k zemi. Po následné strkanici rozhodčí oba poslal pod sprchy.

O chvíli později se ze hřiště pakoval i Libor Sionko. Ten po odehrání míče zbytečně nakopl Gancarzyka a sudí tahal z kapsy další červenou kartu. Místo pohodového ťukesu tak sparťané dohrávali utkání v devíti.

Hráči Poznaně neunesli vyřazení, jejich frustrace vygradovala v závěru utkání.
"Začalo to už před výkopem v tunelu, kde na nás ten kolumbijský stoper Arboleda pořvával a místo podání ruky nám drtil zápěstí. No a když prohrávali, děly se na trávníku věci," kroutil hlavou Sionko.

Ten byl po utkání dokonce ústně napaden i v mixzóně při setkání s novináři, na jejichž žádost musela proti rozvášněnému staršímu fandovi chrlícímu jednu urážku za druhou zasahovat ochranka.

"
U domácích převládaly emoce nad taktickou stránkou, to bylo jen pokračování toho, co se dělo v Praze. Z naší strany to bylo utkání odehrané s velkou pokorou," zhodnotil utkání trenér Chovanec.



Letenští sice po výhře 1:0 slaví postup, ale úplně šťastní být nemohou. Pro první utkání závěrečného předkola tým oslabili klíčoví středopolaři, kteří budou trenéru Chovancovi hodně chybět.

Sparťanský kouč navíc nemůže počítat ani s Bony Wilfriedem, který má stopku pro dvě žluté. V prvním ze dvou rozhodujících utkání o postup do hlavní fáze Ligy mistrů tedy nenastoupí minimálně tři hráči základní sestavy.

"Nechte nás nyní, ať si tu radost užijeme, další věci budeme řešit následně," nechtěl komentovat ztráty Chovanec.

Na Letné už teď musí mít z možná nejdůležitějšího střetnutí sezony obavy. Jen si vzpomeňte, co Sparta předváděla v lize, když své opory šetřila...

"Naprosto neprávem! To byl normální souboj, možná sotva na odpískání faulu, či žluté karty a první zprávy z domova mi to potvrzují. Vůbec jsem nepochopil, proč mi rozhodčí ukazuje červenou kartu. Nevím zda se mohu vyjadřovat, ale on ten zápas skutečně nezvládnul," prohlásil nazlobený fotbalista, kterému to prý trochu kalí i radost z postupu.
Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud