5. srpna 2010 • 12:36

Žilina? Pro diváky atraktivní, říká Chovanec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Generální sportovní manažer sparťanských fotbalistů Jozef Chovanec si nevybírá mezi pěticí možných soupeřů pro závěrečné předkolo Ligy mistrů, kam Letenští postoupili po středeční výhře nad polským Lechem Poznaň.



Momentálně je hlavně rád, že Pražané získali minimálně jistotu účasti v Evropské lize, a vzhledem ke karetním trestům tří opor a velké marodce uvažuje o doplnění kádru. Chovance potěšilo, že Sparta po středečním úspěchu nebude na podzim chybět v pohárech.

"Jsme spokojeni s prvním krokem, kterým byla jistota základní skupiny Evropské ligy. O šancích na postup do Ligy mistrů se zatím nemá smysl bavit," řekl Chovanec na dnešní tiskové konferenci v Praze, kde přibližně s půldenním odstupem hodnotil zápas v Poznani.

Matějovský dostává červenou kartu.Foto Michal Beránek (Sport)


Pochvaloval si především povedený začátek a kvalitní týmový výkon. Ocenil také záložníka Juraje Kucku, který nastoupil navzdory zdravotním problémům. "Vážím si Jury Kucky, který hrál, přestože nebyl v pořádku. Ještě ráno jsme nevěděli, zda to půjde, ale on je velký bojovník a vzal to na sebe. Naše hra je vždy postavena na týmovém duchu, na soudržnosti. Jsem rád, že to tak funguje," pokračoval sparťanský kouč.

Už méně radosti mu udělal závěr zápasu. Sparta postupně přišla o vyloučené středopolaře Marka Matějovského s Liborem Sionkem a klíčový útočník Bony Wilfried dostal druhou žlutou kartu v pohárech. Všechny tři opory tak budou Letenským v prvním duelu závěrečného předkola scházet.

Mela po zákroku Matějovského. Za pár vteřin dal rozhodčí červenou jak českému hříšníkovi, tak kapitánovi Poláků.Foto Sport, Michal Beránek.


"V případě Libora se zcela jistě nejednalo o zákrok, který by měl být potrestán vyloučením," mínil Chovanec. "Co se týče Marka, ten se prostě neudržel. V závěru to bylo opravdu vyhrocené, Poláci byli zběsilí, na hřiště navíc vtrhla celá jejich lavička. S Markem jsem včera mluvil jen krátce ihned po zápase. Je lepší uklidnit emoce a vše vyřešit s odstupem, v klidu," uvedl Chovanec.

Matějovský podle něj bude bude interně potrestán i v rámci klubu. Kvůli absencím klíčových opor a poměrně velké marodce uvažuje Sparta o tom, že doplní kádr. "Rozhlížet se budeme ve vlastních řadách, ale i jinde. Vše se uvidí v příštích dnech," řekl Chovanec.


Už v pátek se český šampion dozví, s kým si zahraje o postup do základní skupiny Ligy mistrů. Sparťané narazí na jednoho z pětice Partizan Bělehrad, Trondheim, Salcburk, Žilina a Šeriff Tiraspol.

S posledními dvěma týmy má poměrně čerstvé zkušenosti konkurenční Slavia. "Neřeším, koho nám vytáhnou. Nikdy nemám přání, co se týče soupeře. Každý, kdo se dostane takhle daleko, musel prokázat dobrou výkonnost," konstatoval Chovanec.

Žilina by podle něj byla atraktivní pro fanoušky i média. "Známe se, působí tam český trenér i hráči, před nedávnem jsme tam hráli přátelský zápas," připomněl únorovou bezbrankovou remízu.

Sionko dostává červenou kartu.
Sionko dostává červenou kartu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud